Despre mine

Fotografia mea
jud. Arges, Romania
Sint o persoana cu simtul umorului dar realista si pragmatica. Accept minciunile "nevinovate" dar nu si pe cele care pot provoca durere cuiva. Sint o fire pacifista si pot fi un prieten loial.

duminică, 4 iulie 2021

Despre băuturile organice Naturli

    După cum știți și voi, în ultimii (habar n-am câți) ani, a apărut și ia amploare stilul vegan sau mai din topor, veganismul. Ideea în sine nu e rea, dar e greu, chiar foarte greu să fii un vegan ”pur sânge”. Eu aș numi toata treaba asta ”alimentație bazată preponderent pe plante”, insă cum eu nu sunt adeptă, pot sa zic doar că mă folosesc de genul ăsta de alimentație periodic, când simt nevoia. 

    Pentru a veni în întâmpinarea nevoii de hrană specifică a acestor oameni, specialiștii, nu cei englezi, ci cei danezi, de la Naturli, au pus pe piață mai multe băuturi organice, dintre care au ajuns la mine, doua, grație site-ului BUZZStore. O cutie cu băutură din soia cu calciu și vanilie și una din ovăz, fără zahăr adăugat și fără gluten. În plus, am primit si o sacoșă de pânză pe care o voi folosi cu drag, pentru că are mânere destul de mari pentru a fi cărată pe umăr. 

    Până aici, toate bune și frumoase, doar că eu nu sunt băutoare de smoothie (mi se pare grețos). Deci, ce fac cu băuturile astea două? Primul lucru, le-am mirosit și gustat. Miros fain, gust plăcut. Noroc că am primit în colet și o cartolină cu patru rețete de smoothie. Am făcut unul, doar cu băutura din soia cu calciu și vanilie + cireșe, că tot este sezonul. Într-adevăr, smoothie-ul meu nu mai era grețos, avea o textură puțin mai lichidă și un gust bun. Recunosc că l-am băut rece, rece, rece...


    Bineînțeles că nu m-am mulțumit doar cu rețete de smoothie-uri (care predomină pe internet) și m-am pus pe studiat. Trebuia să mai pot face și altceva cu băuturile astea... si... cine caută, găsește. Băuturile astea pot fi folosite de la mic dejun, la cină, de la pus peste ovăz, la sosuri și deserturi.

    Prin urmare, am pus peste musli, la micul dejun. Bun, foarte bun. 


    Am pus în frappe. Are un gust deosebit, dar placut.

   Și am făcut clătite, care au căpătat un gust, logic, diferit, dar bun. Aproape că mi-au plăcut fără umplutură :))) Ca și textură, nu era nici o diferență, în comparație cu cele clasice, cu lapte. 


    Producătorul spune că băuturile astea sunt din ingrediente de înaltă calitate, nu conțin elemente modificate genetic, iar plantele sunt achiziționate de la fermieri locali care au grijă ca produsele sa fie crescute doar cu ajutorul razelor soarelui. Și apă, aș completa eu, cunoscătoarea :)))) Tot el, producătorul, mai zice că prin prepararea produselor lor este redusă o proporție semnificativă din emisia de carbon și că înlocuirea alimentelor bazate pe animale, cu alimente bazate pe plante va diminua emisia de CO2 cu 60%. Mai de la țară, spus, vaca râgâie și produce gaz. Tot de la țară spus, s-au inventat medicamente pentru asta 😛

    Ce mi-a mai plăcut, a fost faptul că se numește ”băutură din...” și nu ”lapte de...”, pentru că laptele este exclusiv de origine animală, iar plantele n-au glande mamare (sic)

    Acum, eu nu vă zic să renunțați la lapte. Lucrez la mama laptelui, ar fi culmea să-mi tai singură, craca de sub tălpi. Pot însă să spun că, pentru zilele de post sau dacă aveți o alimentație pe bază de plante (permanentă sau sezonieră) ori dacă aveți intoleranță la lactoză, produsele astea sunt numai bune. Eu le voi lua în calcul pentru perioadele mele de fițe, în care nu vreau să vad carne și derivate...
    Și ca să mai măresc puțin riscul de a-mi atrage niscai șuturi în fund, trebuie să menționez faptul că mi-ar plăcea ca produsele astea să fie fabricate în România. Avem și noi plante sănătoase, apă și soare. Cumva, am impresia că aș fi mult mai atrasă de produs, daca aș ști că ingredientele sunt locale.

    Cam atât despre băuturile organice Naturli. Ba nu! Am uitat să vă zic că sunt vreo șase variante, combinații diferite.

    Voi ați consumat băuturile organice Naturli? Dacă da, cum vi se par? Dacă nu, credeți că o veți face? Lăsați mesaj în comentarii!


4 comentarii:

Dragi Femei spunea...

Si noi consumam in familie bauturi vegane. Ne place foarte mult cea cu cacao (deci gust de ciocolata), tipul acela il consumam ca atare, in loc de ciocolata calda... Cu celelalte, care sunt din soia, orez, migdale etc. fac clatite sau prajituri pentru zilele de post, dar sunt bune si in cafea sau cappuccino in loc de laptele de vaca. Mai am si o reteta buna de crema de ciocolata facuta in casa (de post) cu care ungem felia de paine.

o femeie spunea...

Imi plac proiectele astea, te scot din ritm si aduc in contact cu alte produse.
Eu sunt alergica la lactoza asa ca incercai tot felul de branduri si alternative. De departe preferatele mele sunt de migdale si de ovaz (pt cine e ca mine, facut de casa nu e cu mult diferit ! dar mai ieftin si nu e dificil de facut din ovaz, pe de alta parte de migdale nu mi-a iesit) iar cel de soya mi se pare yaks.

CCristinaC spunea...

Simona, eu sunt novice, in ceea ce priveste bauturile astea si trebuie sa recunosc ca nu ma tenteaza foarte tare. Dupa cum spuneam in articol, poate daca ar fi facute din palntele de pe la noi, m-ar atrage mai mult :)
Si totusi, ar fi interesanta crema de ciocolata de care ai pomenit. :)

CCristinaC spunea...

Draga mea femeie, ai dreptate! Proiectele astea te fac sa încerci produse noi, măcar pentru a-ti face o părere.
Din fericire nu sunt alergica la alimente, dar daca as fi avut intoleranta la lactoza si nu imi placea nici un produs de pe piata, imi puneam pofta in cui, ca eu nu ma apucam de facut bauturile astea acasa. Leneșă... :))) Bautura asta cu soia, de la Naturli, are vanilie si calciu adaugat. E destul de interesanta.