Despre mine

Fotografia mea
jud. Arges, Romania
Sint o persoana cu simtul umorului dar realista si pragmatica. Accept minciunile "nevinovate" dar nu si pe cele care pot provoca durere cuiva. Sint o fire pacifista si pot fi un prieten loial.

duminică, 15 noiembrie 2020

Toamnă și pufoșenii

           Nu știu cum și de ce, dar mi s-a părut că toamna asta a fost una dintre cele mai frumoase din ultimii ani. Poate că a fost mai colorată, poate pentru că zilele cu ceață sau ploaie au alternat cu zilele cu soare sau poate pur și simplu am avut ochi să văd toate astea. Până și cerul pare altfel. Doar trebuie sa privim în sus. Am mai văzut astfel de constatări pe internet și sunt convinsă că și voi, cititorii mei, ați simțit toamna asta ca fiind altfel. Sper din inimă să fie doar o deschidere a minților și nu o premoniție a unor anotimpuri urâte sau pe ca nu le vom mai putea vedea. Oricum ar fi, să ne bucurăm de ceea ce avem.

          Dacă în anii trecuți îmi decoram casa în stil tomnatic, cu mult mai multă grijă, anul acesta, fiind ocupata cu vopsitul pereților, nu am reușit să fac multe decorațiuni, dar, cumva, tot am reușit sa aduc toamna în casa mea. Ceva frunze într-o vază, ceva uscături cumpărate în urmă cu un an sau doi, aranjate pe o farfurie din sticlă, niscai tărtăcuțe primite de la un coleg, ceva desene puse în ramă și câteva alte decorațiuni de-a gata.





          Cel mai tare cred ca sufăr în această perioadă de lipsa îmbrățișărilor. Bine, nu ne îmbrățișam suficient noi, oamenii, nici înainte, dar acum, de când ne este interzis parcă simt nevoia. Îmi îmbrățișez membrii familiei, nu se pune problema, dar parcă ar mai fi loc și pentru alte persoane. Poate greșesc sau poate nu. Oamenii nu pot trăi singuri, singuratici; au nevoie de socializare, iar asta înseamnă strângere de mâini, îmbrățișări și râsete. 
 
           Probabil pentru a crea în casă o și mai persistentă stare de bine, am pus accent pe lucrurile moi și pufoase. Covor pufos, papuci de casă, o pătură care, deși nu e groasă e moale, pufoasă și călduroasă, fețe de pernă pufoase...



          Pentru interesați, papucii albi sunt primiți de la o vecină, papucii ”panda” sunt de la chinezi, covorul este de la Dedeman, pătura de la Jumbo și fețele de perna sunt din Pepco. Nimic care sa coste mult. 
           Tot pentru starea de bine, am adăugat cafeaua cu frișcă (prea multă), lumânări cu sau fără parfum și beculețe. 



          Recunosc că una din marile mele bucurii e că am reușit să mai croșetez o păturică pentru o bebelină. Deja nu mai știu numărul păturicilor pentru copii, pe care le-am croșetat de-a lungul anilor. Promit să fac un articol separat și pentru ea. 
          Toate acestea fiind spuse sau mai bine zis, scrise, sper că v-am dat idei pentru un sfârșit de toamnă reconfortant. Chiar dacă e bine să fim ceva mai economi, nu renunțați la a vă înconjura de lucruri care vă aduc starea de bine, psihic vorbind, și mai ales nu renunțați la oamenii de lângă voi, la familie și prieteni și nici la cei care sunt departe. Dacă simțiți nevoia să vorbiți cu cineva și nu aveți cu cine, lăsați un semn aici, pe blog. Nu sunt psiholog, nu sunt un bun sfătuitor, dar sunt un bun ascultător. 
            Zi sau seară minunată să aveți și să fiți sănătoși la trup si minte, oriunde v-ați afla!


3 comentarii:

Toma Tanțica spunea...

Zi minunata si un post bibecuvantat!

Anonim spunea...

multumim cristina ! esti minunata .
rodica

CCristinaC spunea...

Tanțica, Rodica, mulțumesc frumos! Vă îmbrățișez cu drag!