Despre mine

Fotografia mea
jud. Arges, Romania
Sint o persoana cu simtul umorului dar realista si pragmatica. Accept minciunile "nevinovate" dar nu si pe cele care pot provoca durere cuiva. Sint o fire pacifista si pot fi un prieten loial.

joi, 19 martie 2020

Stăm acasă-4

         Heeiii am depășit ”Singur acasă” !!! Avem deja episodul 4 :))  
           Astăzi m-am trezit la 7, am adormit, m-am trezit iar la 8, am adormit ca să mă trezesc iar la 10 când m-am și ridicat din pat. Fără chef, cu nervii pe moațe. Am avut numai vise aiurea. În starea asta de incertitudine, nici să visezi frumos, nu mai poți...
        Nu am reușit să înghit decât o banană și o cafea. Nu mă plâng. Am rezolvat ceva treburi pentru birou, prin telefon și am pus un colet la poștă. Oficiul poștal e la scara blocului, deci nu se pune ca ieșit, nu? :)))
         Mare lucru n-am prea făcut. Am încercat să citesc, dar se întâmpla ori să ațipesc ori să mă pierd în gânduri. Am ales să fac curat în dulapul cu pantofi. Bine am făcut. Am descoperit câteva cutii goale. Logic. Am aruncat încălțările și am păstrat cutiile pentru pantofii pe care îi iau fără. Azi am mai aruncat trei perechi de sandale cu tot cu cartoane :))) Încă nu am început să cumpăr cutii speciale, din plastic, pentru pantofi. E o investiție nerentabilă, deocamdată. Încălțările stau bine și în carton. 
În același dulap, mai am un raft unde ne ținem parfumurile și bijuteriile mele. L-am aranjat și pe el. Mi-ar fi trebuit două coșuri pentru organizare dar, cum nu aveam, am reciclat și îmbrăcat în hârtie, doua cutii de la pantofi. 
          Știu că par ca făcute de un copil de la grădiniță, dar, după ce s-au uscat arată mult mai bine. :)))

Raftul înainte și după. Lumină proastă, poze la fel :)))


          Voi ați văzut clipuri cu oamenii care se înghesuie la alimente? Nu vi se pare că mare parte dintre ei au o vârstă... venerabilă? Mie nu mi se pare deloc corect ca eu și alții ca mine să stăm acasă, să închidem fabrici, restaurante, etc, să-i ferim în primul rând pe ei, iar ei să se bată pe alimente în aglomerație. Să înțeleg că Anglia face bine când spune că virusul trebuie să treacă prin oameni, nu pe lângă oameni? Ajung să cred că ar fi fost mai bine cu ”scapă cine poate”. Ai grijă de tine și de venerabilii tăi, bine, nu... fericirea popilor. Omenirea mai și moare. Știu că pare al naibii de dur, dar e un alt punct de vedere. 
          Totodată m-au apucat nervii când am văzut pe facebook cum urla o botoxată că sunt români mulți la granița dintre Austria și Ungaria și că nu îi lasă să treacă. Ieri noapte au făcut ungurii culoar pentru 3500 de români, azi au mai făcut unul. Prima mea întrebare a fost: mai sunt mulți??? Și a doua: dacă ar fi fost România în război, mai veneau ăștia grămadă? A nu se înțelege că am ceva cu cei plecați la muncă în străinătate, dar botoxata aia cu gura mare, clar nu venea de la cules căpșuni. Am rude în Spania care au rămas în continuare, la cules căpșuni și am rude în Italia care, deși nu mai au serviciu, momentan, fac și ei ce face restul populației italiene. Nu zic că printre cei întorși cu grămada în țară nu sunt și oameni de bună credință, dar zic că restul clar se vor înscrie la ajutoare sociale, pe care le vor primi, că doar vin alegerile și au drept de vot. Și cine va plăti ajutoare sociale? Noi, fraierii care mai muncim... Mai țineți minte faza din ”Nea Mărin miliardar”, când dă Veta cu papornița în stânga și în dreapta strigănd: Fire-ați ale dracu! La coada sapii nu săltați așa ? Ei, așa i-aș lua eu p-ăștia.
          Dar să revenim la gânduri mai bune, că deh, așa e când e mintea odihnită. O mai ia pe arătură.
           Prin urmare, zic să vă arăt ce am mai găsit eu frumos azi, pe net.
           Un clip minunat al celor de la Opera din Brașov. E o plăcere să-i asculți.

         Am descoperit că muzeele pot fi vizitate și online. Mi-am propus să încerc să le văd, pe rând, pe toate. Aici -lista muzee
                Am simțit nevoia să fac puțină mișcare și am găsit clipul de mai jos. Nu e greu, dar nu am antrenament. Poate îl capăt acum, în ”vacanță” :)))
          Am mai primit pe email un articol despre ce înseamnă criza economică în România. Pentru mine, Daniel Zărnescu este o sursă de încredere. Găsiți articolul aici
            Un alt video care mi-a plăcut și pe care l-am văzut și revăzut de câteva ori. Vocea e a Juliei Roberts. 

         Și, bineînțeles, filmul de astăzi - Into the wild. Natura sălbatică sau civilizația materialistă?  Merită văzut, dat fiind faptul că filmul e bazat pe o poveste adevărată. 


        Cam atât pentru azi. Voi cu ce v-ați ocupat timpul? Lăsați mesaj în comentarii!

6 comentarii:

cristina spunea...

Eu sunt inca la birou, dar ma pregatesc sufleteste pentru statul acasa, caci treaba se cam impute.
Sunt total de acord cu ce-ai spus in legatura cu intorsii astia. Incerc sa nu las sa iasa la lumina fiara din mine, dar cand vad atata nedreptate, cat de serena sa fiu? Ieri m-am ingrozit si cu dobitocul ala care a fugit din spital, dar nu e ca si cum nu as fi stiut ca oamenii sunt tare, tare prosti. Uimitor de prosti.
Tine-ti firea si nu te lasa coplesita, nici cand vei termina dulapurile in care sa faci curat :) Eu de mult imi doresc un timp in care sa imi pun la punct dulapul din bucatarie, cine stie, poate il voi avea acum. Chef sa am!

CCristinaC spunea...

Cristina, e greu sa ții fiara închisă, când vezi că din cele 260 de cazuri confirmate cu virus, majoritatea sunt persoane venite din afara țării. Ideea este că ei nu au plătit nimic la sistemul medical și vin acum să profite de tratament cât timp este ceva echipament prin spitale. Când și dacă ne vom îmbolnăvi noi, nu vom mai avea acces la îngrijiri medicale, pentru că nu va mai fi echipament, medicamente, etc.
Pe ăla de a fugit din spital, îl luam cu pușca cu tranchilizant și lăsam să se creadă că l-am împușcat. Ar fi făcut poporul ceva gălăgie, dar nu mai vedeam nici oameni fără rost pe stradă. Stau cumva lângă zona de promenadă a orașului. Sunt băncile pline de oameni peste 60 de ani...
Sănătate multă, îți doresc, și lasă dulapul pentru concediu! Mergi la job cât poți de mult!

Adriana spunea...

Cristina, vezi ca se preconizeaza vremuri sumbre, cu mult stat acasa si inchidere sociala asa ca eu zic sa mai pastrezi din treaba si pentru mai tarziu :))
In privinta celor care se intorc sunt cu siguranta si persoane care muncesc si care in momentul in care au pierdut locul de munca nu isi mai avea rostul sa stea pe acolo. Ceea ce ma deranjaza pe mine este ca vin si nu stau in izolare si imbolnavesc si pe altii.
Pe langa astia mai vin si tiganii, smecherasii, cei care cred ca ceea ce se intampla este o manipulare si distrage de fapt de la alte stratageme care se intampla in lume.
Eu nu am nimic impotriva sa vina, sunt ai nostrii mai mult rai decat buni dar nu ai ce sa-i faci! Ceea ce ma deranjaza este ca vin cu pretentii si au pretentii sa fie ingrijiti si vindecati dar ei nu contribuie nici la sistemul de sanatate, nici la impozite. Ce ma intereseaza pe mine ca trimit bani in Romania? Nu platesc impozit aici pe ei! Isi cumpara bunuri, case, apartamente si le modernizeaza, ei stiu ce fac cu banii aia. In nici un caz banii aia nu imi revin mie. De ce sa le platesc eu spitalizarea? Sa si-o plateasca singuri ca bani se lauda ca au. Ar trebui sa fie o regula sa isi plateasca spitalizarea toti cei care nu au contribuit la sistemul de sanatate in ultimii 5 sau 10 ani.Si atunci ii tratam pentru ca avem bani ca sa cumparam materiale si pentru prostul care sta in Romania si a platit si CAS si impozit pe salariu de 44%.
Ar trebui ca statul sa scoata armata si sa puna lucrurile in ordine. Nu se poate ca fiecare sa faca ce vrea!

CCristinaC spunea...

Adriana, nu stiu cam ce treaba e de făcut la bloc... Mă bate gândul să mă ofer voluntar pe la vreun ONG, doar că și astea sunt la 20km de mine. In fine, voi vedea pe parcurs...
Legat de conationalii noștri smecherași, ei bine, mi-a povestit domnul meu, despre un coleg de la altă firmă, că a fost atacat de întorșii ăștia, în timp ce transporta dezinfectant cu mașina de 3,5 to. Ăștia sunt în stare sa-ți ia pâinea din mână, că la muncă nu s-ar duce... Din cauza asta sunt pornita împotriva lor. Șie eu aș face un sistem de genul -câtă vreme ești cetățean român, plătește asigurări medicale. Nu îți convine, renunță la cetățenie.
Sincer, mi-aș dori să vad armata pe străzi, așa cum e în Spania și în Franța, dar ceva mai devreme, până nu ne îmbolnăvesc întorșii...

Adriana spunea...

De luni sunt chemati toti la cazarma deci poate o sa-i vezi cat de curand! La Tv ziceau ca nu a fost nici un atantat asupra nici unei masini cu dezinfectantt. Dar de unde stiau ei ce transport este? Scria pe masina? Acum trebuie sa scrii sare pe masina ca sa transporti dezinfectant in siguranta!

CCristinaC spunea...

Chiar sper sa-i văd curând pe stradă!!! Nici măcar eu nu o mai pot ține pe mama în casă. Are comportament de copil răsfățat. În seara asta m-a pârât fratelui meu că o țin de o săptămână în casă, în ideea în care nu am lasat-o la biserică și la plimbările cu prietenele. În rest a fost la cumpărături,la medic, la plătit facturi...
Legat de transport, e de ajuns să deschidă gura soferul, pe undeva, sau cineva de la fabrica.
Oricum, infracționalitatea va crește din greu, acum.