Despre mine

Fotografia mea
jud. Arges, Romania
Sint o persoana cu simtul umorului dar realista si pragmatica. Accept minciunile "nevinovate" dar nu si pe cele care pot provoca durere cuiva. Sint o fire pacifista si pot fi un prieten loial.

marți, 4 iunie 2019

Ce mai mâncăm?

          Ce mai mâncăm? O întrebare întâlnită în fiecare casă. Când se întâlnesc la șuetă, femeile au inevitabil întrebarea ”Ce ai mai gătit”? Recunosc că am ajuns la stadiul în care orice e gata făcut, e bun. Și dacă nu e gata făcut, măcar sa fie rapid de făcut. Am de gând să întocmesc o listă cu mâncăruri pe care să le fac repede. Propriul meu meniu fast food :))) Nu zic că nu mai stau pe lângă cratiță, atunci când este cazul, dar a sosit timpul ca ”popota ofițerească” să dispară din bucătăria mea. Nu va fi nici o nenorocire dacă voi mânca sarmale doar la Crăciun sau la restaurant. Prefer să am timp liber, în care, dacă așa am chef, să stau cu picioarele pe pereți și să meditez la nemurirea sufletului. :))))
           Pentru început, trei idei:
           Salata de ton cu roșii, porumb din conservă, măsline, ceapă și salată verde, cu ceva ulei de măsline și oțet. Folosesc oțet de vișine, de la Lidl. Știu că e recomandat oțetul balsamic, dar nu prea are trecere la mine. Alături am pus câteva felii de ou fiert.


          O altă idee, este vestitul sau hulitul (depinde din ce unghi privești) cordon bleu de la Lidl. Il iei din cutia lui, îl perpelești în ulei câteva minute pe o parte și alte câteva pe cealaltă parte, apoi îl scoți pe un prosop de hârtie și îl mănânci cu o salată.


          Și ultima idee, o mâncare făr' de carne, pentru că are ciuperci. Orez cu ciuperci, ăla clasic pe care îl facem toate, dar pe care, mie, îmi place sa-l mănânc cu castraveți acri. 

          Acestea fiind scrise și dacă ați avut răbdarea să citiți până aici, lăsați-mi ideile voastre de haleală care se pregătește în modul ” pe repede-nainte”, nu de alta, dar e păcat de ”tinerețili” mele (atâtea câte au mai rămas) să mi le petrec la cratiță... 

5 comentarii:

Anonim spunea...

multumim !.....si mai asteptam

rodica

CCristinaC spunea...

Curand! Chiar mai am ceva retete, trebuie sa fac poze, :)

Anonim spunea...

Hihi, cred că am mai scris undeva cândva pe bloguri pe net pe undeva care e varianta mea de fast food: fac sarmale, șnițele, chiftele, gomboți, varză călită, ciorbă de perișoare/de fasole și alte mâncăruri ce se gătesc alene (bine, nu le fac pe toate odată) și când sunt gata le las bine de tot la răcit, apoi le mai răcesc vreo oră în frigider, după care hop cu două porții (mari) la congelator. Întotdeauna congelez două porții din ce gătesc așa mai elaborat. Și ținând cont că mai las câte o săptămână să treacă fără să se consume din respectivul fel, rezultă că tot la două-trei luni mai gătesc o tură din asta și așa mai am și între timp. Scot „porția” (pt. 3 persoane+1 porție de luat la caserolă la servici) și o las la decongelat și gata-i fast-food-ul nostru. Pt. ciorbe folosesc un vas emailat/cană de 1 litru și direct în acela se încălzește când îi vine rândul la consum. Tot pt. ciorbe mai folosesc vas/cană specială pt. microunde, de 0,5 litri cu capac etanș, gata de dus la servici când e cazul.

CCristinaC spunea...

Buna ideea, dar tot nu mai am rabdare sa fac asa mancaruri gatite alene...

Mihaela T. spunea...

Noi cand nu avem chef de gatit pe indelete, bagam o friptura la cuptor. :)
Punem carnea intr-o tava in care am pus hatie de copt, adaugam cateva mirodenii, sare si piper si gata. Tot la fel procedam si cu pestele. De cele mai multe ori somon pentru ca mie nu-mi place altul. Il cumparam doar cand sunt oferte, si-l pastram la congelator.
Ca garnitura folosim orez fiert simplu pentru peste la care adaugam sos de soia pentru gust si cartofi la cuptor pentru celelalte carnuri.
Asortate cu o salata in functie de sezon. :)