Despre mine

Fotografia mea
jud. Arges, Romania
Sint o persoana cu simtul umorului dar realista si pragmatica. Accept minciunile "nevinovate" dar nu si pe cele care pot provoca durere cuiva. Sint o fire pacifista si pot fi un prieten loial.

miercuri, 15 mai 2019

Agenda mea


          De ceva vreme am descoperit pe net conceptul de bullet journal. E o întreagă industrie, ca să zic așa... Caiete speciale, cu sau fără puncte, cu pagini imprimate de-a gata, dedicate anumitor activități, statistici sau evidențe, creioane și carioci din cele mai sofisticate pentru crearea de desene și particularizarea jurnalului, benzi adezive cât mai frumos colorate, foițe adezive cu diverse modele, etc. Clar o industrie.
          Industrie, industrie, marketing grămadă, da' mă prinse și pe mine, pen' că nu putea lipsi martie din post și pen' că secretara din mine urla după o agendă și acasă, nu doar la serviciu.
Inițial am vrut să fac jurnalul meu având ca bază un caiet mecanic A4, urmând sa pun în el foile create de mine și imprimate. Mi-am dat seama că e puțin cam prea mare pentru ce vreau eu. Am renunțat. Am cumpărat tot felul de caiete și agende, de toate mărimile. Nu mi-a convenit nimic. În principal, nu mă mulțumea grosimea foilor. Am încercat chiar și ”Jurnalul femeii de succes” al Andrei Olărean. Eram intimidată de forma mult prea spirituală a lui... Chiar am încercat, asa cum zice in jurnal,  să și meditez... am încercat... nu s-a prins meditația de mine. Gândesc prea mult și prost 😂😂😂😂
          La un moment dat, mi-am dat seama ca lipsa talentului de a desena e un impediment, iar eu îmi doream jurnal ca cele din pozele de pe Pinterest
        Într-un final, am găsit la Lidl un jurnal cu motive pentru colorat, pe care l-am adaptat strict nevoilor mele, pentru că, între timp, mi-am dat seama cam ce vreau eu de la genul acesta de agenda/jurnal. Nu am pus în agendă tot felul de statistici/măsurători personale. Nu trebuie să știu câte pahare cu apă am băut (se vede pe pielea mea dacă nu sunt hidratată corect), nu am nevoie sa măsor timpul în care dorm (mă mulțumesc cu puține ore de somn), nu am nevoie să stiu câți bani am economisit (mă uit pe extrasul de cont)  știu și fără agendă când trebuie să intru în perioada menstruației iar numărul de pași zilnici, mi-i socotește Dl. Samsung 😂😂😂
          Iată cam cum arată agenda mea, cu pozele făcute pe la începutul lunii aprilie:



Calendarul meu a început cu luna aprilie :))) Cercurile conțin date/zile de naștere.



Lista cu cărțile pe care vreau să le citesc (și care, intre timp, a umplut pagina) și obiective pe termen lung
  

Listă călătorii (nu unde vreau să merg ci unde am mers) și lista cu bagajele pentru vacanță, că sunt cam uitucă, de fel...



Si ceva din aprilie...
 



          A se vedea ca nu am un scris nici măcar caligrafic, de artistic neputând fi vorba. În schimb, îmi place să-mi notez, spre aducere aminte, tot felul de ziceri/scrieri/citate/povețe care pot însemna ceva pentru mine, ceva care să mă motiveze în vreun fel. 
         Așadar, după o luna cu o așa agendă, recunosc că, datorită ei, am reușit sa îmi amintesc de florile din balcon și să le salvez de la moarte :))) Glumesc. 
            Dacă la serviciu, consult agenda zilnic și de mai multe ori pe zi, acasă, mi s-a întâmplat să uit de ea. Nu fac o tragedie din asta, dar e clar că va trebui sa ”dorm cu agenda sub pernă” dacă vreau să pun în aplicare ceea ce am considerat eu a fi cuvântul anului pentru mine, și anume ”Disciplină” :)
          Ce îmi mai place la aceasta agenda, e faptul ca are multe motive de colorat și că, uneori, când mai am nervi neobosiți și netocați, îmi iau mănunchiul de pixuri și creioane colorate și... colorez. Ca la grupa mică... dar ce bine e sa fii iar la grădi...
          Voi aveți agende/jurnale? 

5 comentarii:

cristina spunea...

Nu, n-am. Am inlocuit jurnalul cu blogul, unde scriu numai ce e important pentru mine. M-am saturat de disciplina si de impuneri, nu-mi mai impun nimic si fac totul asa cum vine. Pana acum nu prea am intampinat dificultati, dar daca va aparea nevoia de a scrie un jurnal, o s-o fac.

Pop Lenuta Maria spunea...

Imi place mult agenda ta!
Si eu am agende, mai nou m-a luat si pe mine microbul asta al agendelor speciale.
Dar m-am axat pe junk journal. Nu-s nici eu talent la desen, asa ca ma bazez pe stampile si apoi colorare. Este extrem de ralaxant sa colorezi.
Spor la scris, desenat, colorat ....

Anonim spunea...

DE MULT ASTEPTAM UN SEMN DE LA TINE .IMI PLACE CUM SCRII !
RODICA

CCristinaC spunea...

Cristina, jurnalul meu e mai mult o agenda. Din pacate, pe masura ce imbatranesc, sunt mai lenesa si mai dezordonata. Incerc sa ma ”adun” scriind ce am de facut, in agenda ...

Maria, iti recomand cartile de colorat pentru adulti si un joc/aplicatie pentru telefon ”ColorMe” :)

Rodica, multumesc frumos! Din pacate, cand am un subiect in minte, nu am timp, iar cand am ceva timp, ma uit la monitor ca mâța-n calendar, că nu imi vine nimic in minte... :)))

Anonim spunea...

Vin și eu cu întârziere: n-am agendă/jurnal în sensul ăsta de care scrii ptr ale mele personale curente (dar am multe altele în genul evidențe&co ptr la muncă). Dar, daaar... am și eu ca tot omul perioade mai aglomerate și atunci ce făcu talentu' din mine: luai o foaie A4 și-o împăturii în 2 apoi în 4 și tot așa pân' se făcu mititea cât un timbru. Da, da, mi-am numerotat acolo să tot fi fost cale de vreo lună și jumătate - datele calendaristice și mi-am notat un' tre' să merg, ce și cui tre' să duc. P-ormă am desfăcut foiceaua cam cât e husa în care țin permisu' și diverse carduri de magazine/farmacii și-am pus-o acolo și când mai îmi cerea situația, o mai luam să văd ce și cum și să adaug pe ea daca mai aveam loc, iară dacă nu-le arătam celor ce-mi solicitau că sorry da' chiar nu se poate. Gen așa pe la mine, cum să zic, am ieșit eftin di tăt! Și happy me, n-am avut pe careva să-mi esplice cum funcționește fro aplicație calendar sau ceva pentru că n-au îndrăznit câtă vreme eu am (și) ceva foi de-alea de diplomă iTTi cum ar veni de care ei nu au defel deși le-ar cam fi năsucu să aibe pe vremea asta de 2019... În fine, m-am scos, c-o foaie împăturată nici măcar acordeon.