Despre mine

Fotografia mea
jud. Arges, Romania
Sint o persoana cu simtul umorului dar realista si pragmatica. Accept minciunile "nevinovate" dar nu si pe cele care pot provoca durere cuiva. Sint o fire pacifista si pot fi un prieten loial.

duminică, 12 octombrie 2014

A murit musca :)))

          In minunata zi de azi :) pe drumul de intoarcere de la Calimanesti, unde o lasasem pe mama la tratament, undeva dupa Dedulesti, de unde cumparaseram vestitii mici, in timp ce falsam cu brio si ascultam la radio melodia celor de la Taxi - Te iubesc, ma anunta Mr. G, al meu sot, ca maine se duce cu prunele la cazan, la facut tuica.
          Cum maine? Nu le faci sambata? Atit mi-a trebuit, ca am avut parte de o explicatie de domeniul "Zona crepusculara". Imi zice domnul meu ca "deja a murit musca". Ce face? Care musca? Si daca ai dat cu Raid in gradina, ce treaba are cu tuica? Pai are, ca e vorba de musca de la butoi. Voi intelegeti ceva? Eu nu am inteles. Probabil aveam creierul prea relaxat. :))) Fiecare butoi are o musca?  "Nu femeie, fiecare butoi are mai multe muste care mor cand iese taria din fructe. Asta e semn ca trebuie duse fructele la cazan.  Vrei sa mergem sa vedem?" Neeeeeee! Oi fi eu rezistenta, da' vederea unui roi de muste moarte de bautura :))) m-ar fi facut sa scap de bunatate de snitel din piept de pui mancat la Caciulata :))) Si continua al meu sot "Acum trebuie facuta tuica. Dupa ce cade caciula poti sa pui prunele la gunoi, ca nu mai sunt bune". Ei lasa-ma! Mustele aveau caciula? "Mai femeie, ce bausi? A cadea caciula inseamna a se lasa prunele la fundul butoiului si isi pierd din proprietati. Nimic nu stii". Am lasat-o asa, in coada de peste, ca, daca i-as fi spus ca a pus prune din start, pe fundul butoiului, ma lasa pe Dealul Negru :))))

8 comentarii:

ina spunea...

Asta cu muritul mustii n-o stiam, m-a amuzat teribil. In schimb cazutul caciulii cam banuiam eu ce-ar fi, tata zicea ca nu se face tuica pana nu "cade podul". Ce mi-e caciula, ce mi-e pod, important e ca tre' sa cada, nu? :)

CCristinaC spunea...

E clar, cu crima. Cade, moare... o sa cadem sub masa de la tuica :)))

Ana-Maria spunea...

De-as fi fost musca aia , care nu a murit inca , sa va fi auzit conversatia , cred ca as fi murit de ras...Sunteti , cred , un cuplu tare amuzant... :)))))
Deci , din ce inteleg eu acilea , tuica contine proteine la greu , daca se fierbe cu tot cu mustele moarte , asa? :)))

simf spunea...

si eu stiam de picat caciula, de muste neee

anca spunea...

:)) eu tuica am baut doar o singura data- tratament babesc pentru durerea de burta - am adormit pana a doua zi, instant, deci a avut efect:)

CCristinaC spunea...

*Ana, acum ca mi-ai zis, imi dau seama ca e foaaarte proteica tuica. Cine stie ce-o mai fierbe in cazan, ca nu am curajul sa ma apropii de butoaie. :)))
*Simona, ai aflat acum si de muste. Cat traieste, omul invata :))) Eu nu stiam nici de muste, nici de caciula si nici de pod, cum zice Ina mai sus :)))
*Anca, sa inteleg ca daca te apropii de vreun cazan, in timp ce se face tuica, dormi o saptamina? :)))

corina spunea...

Am luat portia de buna dispozitie la prima ora asa ca voi avea o zi minunata astazi.
Esti pericol in ale povestitului!!!!!!
Draga Cristina, sa aveti si voi doi soti un uichend minunat!!! :)

CCristinaC spunea...

Corina, daca n-ar fi culorile si umorul, cred ca ar fi trista rau viata asta :)