Despre mine

Fotografia mea
jud. Arges, Romania
Sint o persoana cu simtul umorului dar realista si pragmatica. Accept minciunile "nevinovate" dar nu si pe cele care pot provoca durere cuiva. Sint o fire pacifista si pot fi un prieten loial.

duminică, 17 august 2014

Rezumat

          Stiu ca s-a mai spus si am mai spus, dar tin sa repet: repede mai trece timpul asta. Nici nu stiu cum sa dus concediul si prima saptamina de lucru, de dupa concediu. Hop asa ca parca maine e Craciunul, fir-ar el de timp. 
          Ideea e ca mie imi mai trebuie concediu :))) Dupa saptamana de zugravit si amenajat biroul, am crezut ca ma "hodin" si eu. Imi trebuia macar o saptamana in care sa stau ca "tuta" fara sa misc nimic din loc, dar nu, nu am avut parte. Nu am facut nimic din ceea ce imi propusesem. Voiam sa invat o noua tehnica de margelit, sa citesc vreo doua carti, neaparat la umbra de pom, in gradina, sa "croitoresc" vreo doua fete de perna, sa lucrez la patura pentru canapea, sa incerc un nou model de rochita pentru bebelina... pisici, nu am facut nimic, da' nimic din toate astea. Am facut in schimb altele: dezghetat si curatat congelatoarele, am facut si pus la congelator pungi cu vinete, cu ardei, cu fasole teci, cu dovlecei, am facut suc de rosii, dulceata de piersici, sirop de piersici, compot de piersici si castraveti in otet. Am aranjat toate astea in congelator si camara, alaturi de dulceturile si siropurile de capsuni si visine facute anul asta. Pentru mine e munca sa fac ordine in camara mica, sa asez totul in asa fel incat sa nu ramana nimic pe dinafara. Am spalat paturi pilote si perne ca vremea caniculara fuse cam rara in vara asta si a trebuit sa profit de ea. :))) (Pare ca sunt iubitoare de canicula, dar nu, nu sunt) 
          Trebuie sa recunosc ca undeva, in toata nebunia asta, am reusit sa mai fug cu doua prietene la restaurant (la mare distanta de casa), sa mai uitam de "probleme si treburi" pentru cateva ore, ne-am sarbatorit nepotelul din partea fratelui sotului, ne-am vizitat finii si pe verii mei. Imi fac bine intalnirile cu oamenii dragi. Si lucrul in gradina mi-e drag. :)
          A, s-a mai intamplat o nebunie (ca nu era de ajuns) si ne-am luat o alta masina. De ce o trec tot la capitolul nebunie? Pai e o nebunie sa cauti masina, sa te hotarasti, sa mergi s-o vezi, sa o bibilesti, sa o cauti de numere de identificare si omologare, sa vezi daca si ce merge la ea ( ca nu e din fabrica) sa negociezi pretul, sa faci actele, sa iei numere provizorii... Nu,  nu am fost eu la politie pentru numerele provizorii da' am fost cu al meu sot peste tot sa completam dosarul, asa ca stiu despre ce vorbesc, da? Si stresul nu s-a terminat. Urmeaza sa-i schimbe distributia (ca cica asa se face cand iei o masina rulata), avem programare la montat instalatie de gpl, apoi urmeaza nebunia cu inscrierea in circulatie. 
          Cred ca nu  m-am văietat vreodata ca am o viata monotona de mi-au venit atatea pe cap. Sau am facut-o, ca deja am o vârstă, incep sa ma degradez ?:)))Deh, orice manz ajunge gloaba :)))
          Si ca sa am si o cireasa pe tort :))) ce credeti ca am facut joi, vineri si sambata? Am legat si numerotat  dosare si am rearanjat arhiva la birou. Munca grea fizic si psihic, da' am arhiva ca la carte. Nu ca nu era si inainte, insa arata mai bine acum, cu rafturi noi si dosare sterse de praf.
          Intelegeti acum de ce mi-a luat atata timp sa mai scriu ceva pe aici? Nu am timp si, cand gasesc un pic de timp, mintea mea parca nu e a mea. O ia pe coclauri si face planuri la liniuta cu ce e de facut, doar sa nu stau cumva degeaba. Si cand ma gandesc ca voiam sa traiesc 100 de ani, ca cioara...

5 comentarii:

Anonim spunea...

Nu, nu, la tine timpul vad ca se dilata, am obosit citind cate-ai facut!!! Felicitari, m-ai daramat cu harnicia ta, pe bune! In mod cert ai nevoie de concediu dupa atata munca - nu glumesc...
(si toate cele din congelator si camara, din gradinuca proprie?)
Sa stapaniti sanatosi noua masinuca!

CCristinaC spunea...

Maria, multumim frumos! Din pacate nu toate cele pentru iarna sunt din gradina proprie. Am mai cumparat de la vecinii cu solarii. In gradina sunt legume mai mult pentru consumul proaspat, nu si pentru conservare. Poate la vara viitoare, daca nu o sa mai fie asa ploi multe. :)

Ana spunea...

Haoleeeuuuuu...may femeie , mai opreste-te! :)))
Doamne iarta-ma , dar vad ca esti pe Duracell , nu gluma! O sa pici lata , zau asa! :)))))
Dupa ce termini hei-rupul asta , i-ati vreo saptamana fara plata si mergi in creirul muntilor , unde sa auzi cum creste iarba.... :)))))

CCristinaC spunea...

Care Duracell??? Cred ca sunt conectata direct la transformatorul electric :))) Sper sa nu ma curentez ca mai am o gramada de treburi. :))) Nu pot sa iau fara plata ca cica sunt indispensabila :))) Daca plec o zi numa, se inchide biroul :))) O sa-mi iau o zi de vineri sa plec la Rasnov, dar dupa ce pun gaz pe masina si termin cu actele de inscriere, ca asta-i alt stres :)))
Zau ca nu ma gaseste moartea stand sau fara griji :)))

Ana spunea...

Ai speriat Moartea , deja....ceea ce e bine...Sa te distrezi bestial la Rasnov....am auzit ca renovata este gata si arata intr-un mare si fenomenal fel...:)))