Despre mine

Fotografia mea
jud. Arges, Romania
Sint o persoana cu simtul umorului dar realista si pragmatica. Accept minciunile "nevinovate" dar nu si pe cele care pot provoca durere cuiva. Sint o fire pacifista si pot fi un prieten loial.

duminică, 8 decembrie 2013

Prima injectie

          Nu, nu vorbesc despre prima injecție care mi s-a făcut mie, ci despre prima injecție pe care am făcut-o eu cuiva. Cobaiul a fost soțul meu și amanta lui, colica renală. Marți seara, că durerea a venit doar seara (era prea frig să umble lelea, noaptea) m-a anunțat al meu soț că mai ia o jumătate de no-spa și, dacă nu ii trece ii fac un calmant injectabil. Dacă până atunci fusesem "Mama zmeilor", când m-am văzut pusă în situația de a face injecția, m-a luat leșinul. Teoretic, asa cum am mai spus, știam, practic... eram zero. Am revăzut în minte pașii, numai că ma loveam de frica de a nu reuși să înfig acul în mușchi. Ce credeți că am făcut? Am pus mâna pe un ac de cusut și... am înțepat o portocală până am omorât-o :))) In final am mâncat-o că mirosea al naibii de bine :))) In ea intra bine acul, părea că am talent nativ la înfipt ace :)))) Si taman când savuram eu portocala, sperând că a uitat durerea de soțul meu și el de ideea de a-i face eu injecția, se deschide ușa bucătăriei și apare "El" Făt Frumos al meu, ținându-se cu mâna de sale, cu nădragii de pijama băgați în șosete, cu puținul păr de-l mai are, în toate direcțiile, de ziceai că e o proiecție din viitor, când o sa aibă vreo 80 de ani :))) Dacă nu aș fi știut că din cauza durerii arată așa, cred ca m-as fi tăvălit pe jos în hohote de râs. Când mi-a zis "hai sa-mi faci injecția" mi-au înghețat și gândurile.
          Am luat seringa și fiola și am pornit spre dormitor. Am luat sticla cu spirt și... cauta vata. N-am găsit și am folosit discuri demachiante. Mi-am spălat mâinile de ziceai că mă pregătesc de operație pe cord. :))) Mai aveam să-mi pun mănuși chirurgicale.  Cu un disc îmbibat cu alcool am desfăcut fiola, am tras serul, am scos aerul și ... cu seringa în mâna stângă, am făcut o cruce mare către icoană. Doamne ajută! Am șters șoldul cu spirt, am bătut puțin și... am înfipt acul. Când am văzut că a intrat acul am zis "Saru' mâna Doamne". Am aspirat puțin, nu s-a întors sânge în seringă și... ia de împinge Cristino la 5ml de ser, că nu puteau să facă și producătorii fiolele mai mici. Am împins ușor, numai că al meu soț, a început să-mi zică că-l doare. Si dacă-l doare eu ce să fac? Să scot acul sau să continui? Știam din proprie experiență ca piafenul doare (la fel ca algocalminul) și cum acest calmant avea aceeași substanță activă ca piafenul, i-am zis "Ori te fac bine, ori te internez la urgență". Nu știu cât a durat, dar mie mi s-a părut o veșnicie. El zice că nu. :))) Ce să zică și el, că poate mai are nevoie :))) Bine, i-a zis mamei că nu am mâna grea. :)
          Când am tras acul, a ieșit o picătură de sânge și m-am speriat puțin, dar mi-am dat seama că e normal. Îmi era teamă și să nu-i înțep vreo venă, deși cu calmantul ăsta nu era o problemă. Citisem în prospect că se face și intravenos.
         După ce am terminat și am strâns resturile de pe noptieră... m-am așezat pe pat. Nu mă mai țineau "telescoapele". Mi se înmuiaseră și picioarele da' și mâinile. Asa sunt eu. Reacționez dur și la obiect, în situații de criza, după care, când depășesc momentul, ma ia cu leșin. :)))
          Așadar, am făcut-o și p'asta. :))) Cert este că, deși s-a mai văietat două zile că-l doare urma de injecție, soțului meu nu i-a mai revenit durerea de rinichi. I-am arătat cine-i șeful, nu? :))) Acum este tot sub tratament, săptămâna următoare urmând să meargă la ecograf.
           In rest, am muncit săptămâna trecută de mi-au sărit capacele, da' mai am doua săptămâni și intru în vacantă. Am început să ascult colinde și cântece de sezon, mă uit la filme cu tematica -Crăciun, mă gândesc ca duminica viitoare să împodobesc bradul și visez la biscuiți cu unt, făcuți în casă.
           Vă urez să aveți o săptămână frumoasă și liniștită și să începeți să simțiți bucuria sărbătorilor care au început!

8 comentarii:

Anonim spunea...

Doamne! Am vrut sa scriu si la postarea precedenta, sa trimit asa virtual urari de sanatate/insanatosire dar nu stiu cum nu am mai scris. Acum insa parca mi s-a transmis emotia asta de parca mie mi se intampla sa fac o prima injectie, mare curaj ai si de fapt trebuie sa ai in atare situatie. Multa sanatate (si multa grija cu injectiile desi pare ca te pricepi si iti iese sa faci asa ceva, mie mi-ar fi tare frica, sincer si te admir ca poti, ca ai facut si pasul asta, prima injectie - ah, e ca si cum Mosul Nicolae ti-ar fi adus darul asta, de a sti sa faci injectii! In tot raul si un bine!).

CCristinaC spunea...

Multumesc pentru urari! Inca imi este frica sa fac injectii si sper sa nu mai fie cazul. Nu vreau sa fac un obicei din a face injectii, dar dac se impune, imi iau inima in dinti si ma execut. Cel mult as mai incerca sa-mi fac mie, dar sa speram ca nu mai este cazul ;)))

Anonim spunea...

Hai ca n-a fost chiar asa de greu :))))) Cu stanga faci?Esti stangace? Eu nu am reusit cu stanga , desi pe partea stanga as fi reusit mai bine cu stanga...dar tot cu dreapta m-am descurcat mai bine...:)))
May , tu ai barbat cuminte,care sta la injectat si intepat...al meu e dezastru , pana isi face curaj , te apca toti dracii...ca stai ca inca nu e pregatit , stai ca nu s-a asezat corect pe"sti tu ce" :)))) , ca il inteapa desi nimeni nul atinge , ca nu poate respira , ca nu aia , ca nu cealalta...mai bine ii dai substanta pe gura...este oribil si enervant de fricos...O data i-am facut-o:l-am lasat sa caraie ca o cioara croncanita,i-am facut injectia cu toate ca se foia ca un vierme si dupa ce am terminat , am dat sa plec.El de colo ca gata e cuminte , sa ii fac ca e pregatit..."Ti-am facut-o,tantalaule!" si a ramas cxa la dentist,ca nu se asteptase , iti dai seama.... :)))))
Slava Domnului ca sau inventat patilele de luat pe gura , ca cred ca ii taiam limba , pana la urma...:)))))))
Multa sanatate sotului tau !

cristina spunea...

eu am experimentat pe mine mult timp, ca am cam avut de facut injectii in viata si in studentie nu prea aveam bani de dat la asistente. aveam emotii de fiecare data. cand a trebuit sa fac altcuiva, am simtit exact ca tine. felicitari si sper sa nu mai fie nevoie sa faci si altele.

Maria spunea...

Si spaga ta?! Cum, nu ti-a dat spaga?! Vaaai! Sa-mi zici unde te muti, ca sa ma mut langa tine, esti o comoara la casa omului!
Acum serios, multa sanatate, e tare naspa chestia...Si stiu, si eu sunt asa, viteaza rau la momentul cu pricina, dupa care ma prabusesc ca alte alea...
Te pup, Cristina, sa ai liniste si muuuulta sanatate!

CCristinaC spunea...

*Ana, nu sunt stângace. Dupa crucea mare, am mutat seringa in dreapta, ca, dupa ce ca mi-ara frica... :))) Se smiorcaie si omul meu de orice durere, da' acum era prea mare durerea ca sa nu stea la intepat. Tabletele nu isi mai faceau efectul Cert e ca i-a trecut :))))
*Cristina, te admir ca ai avut curajul sa ti le faci singura. Eu am avut mult tratament injectabil in vietulica mea, dar mi le-a facut o prietena a mamei, asistenta de meserie. Ea mi-a dat lectiile de baza. Sa speram ca nu ca mai fi cazul sa punem mana pe o seringa. :)
*Maria, spaga mea a fost faptul de dumnealui a dormit toata noaptea si m-a lasat si pe mine sa dorm :))) Cand o sa ma mut, cel mai probabil o sa fiu la patru km de centrul orasului, deci nu prea departe de "civilizatie" :)))
Multumesc tuturor pentru urari. Se vede treaba ca energiile pozitive isi fac efectul :)

Anonim spunea...

Deci , inca o data mi se confirma faptul ca barabtii sunt in stare sa isi care pumni cu nemiluita , dar la vederea acului de injectie fac pisu in boxeri! :))))))
Sper cai mai bine domnul tau!

CCristinaC spunea...

Ana, esti fenomenala. Mai aveai nevoie de confirmari? :)))
Dumnealui e mult mai bine. :)