Sint o persoana cu simtul umorului dar realista si pragmatica.
Accept minciunile "nevinovate" dar nu si pe cele care pot provoca durere cuiva.
Sint o fire pacifista si pot fi un prieten loial.
Arata de-ti ploua in gura... N-am ajuns la zacusca, nu m-am hotarat cum s-o fac, anul trecut am facut o reteta simpla de la fete, mie mi-a placut, masculii au strambat din nas...oscilez intre a-i revedea cu nasul stramb si a reveni la reteta mea care e mancatoare de nervisori si timp...In schimb am improvizat la greu cu rosiile si capia...Si mai am de facut gem de prune. Aa, si castraveti la murat... Anul asta dupa ce termin cu conservareala tre sa fac ceva sa schimb peisajul in bucatarie, ceva nu mai merge, nu stiu ce! Mi-am luat o tona de materiale pt perdelute, pernute, de-astea, dar fireste ca n-am timp sa le cos. Le vreau si cu fite, danteluri si fundite...ca zic sa ma maturizez...de unde... Spor mai departe! Pup
-Anonim, zacusca e clasica. P-asta o halim toti in casa. Cu fasole nu maninc eu, cu ciuperci nu maninca sotul :))) Ca la nebunim la noi. :))) -Simona sa ai spor ca loc unde sa pui conserve,ai... Tot te invidiez pentru asta. Nu mi-a trecut :)))))) -Maria, daca te referi la reteta cu gogosarii copti, asa am facut-o si eu. Bunaaaaa... Vreau si eu sa dau cu o vopsea in bucatarie, dupa ce termin. Gind la gind. Si tu sa ai spor!
Ana, ai scapat de munca multa. :))) Eu nu pot altfel pen' ca asa sunt educata si tot asa ma simt si bine: sa am pe ce pune mana in camara/congelatoare. Am mai recunoscut eu ca sint educata prost :)))
Pai eu nu cred ca este chestie de educatie...Si eu obisnuiam sa pun conserve pe iarna , adunam precum furnica...Insa am renuntat,nu se sjutifica la mine si nu se merita.Asa ca daca am nevoie , cumpar...atata tot! Dar asta nu inseamna ca nu te admir pentru munca si efortul facut,ba mai mult , daca as fi mai aproape de tine , m-as prezenta la usa la cersit zacusca,macare care as manca-o dimineata la pranz si seara si intremese , ca gustare.
Ana, mi-ar fi placut sa fii mai aproape de mine, dar ma tem ca te-as fi corup iar la strins ca furnica :))) Am o prietena pe care am adus-o "pe calea cea buna" :)))))
n-am o pasiune pentru conservarit, dar daca tot le am in gradina n-ar fi pacat sa nu le pun pentru iarna? (plus ca legumele sunt muncite de noi plus ca mereu inovez cate ceva la retete). de ani buni eu nu mai fac zacusca - se manca toata pana la craciun. pun la congelator vinete si ardei copti, scot cate o punga din fiecare si fac zacusca ad hoc, nu rezista mai mult de 3-4 zile.
10 comentarii:
ai pus si ciuperci???
cu ciuperci sau cu fasole??
cam nu, mai e cale lunguta.
Arata de-ti ploua in gura...
N-am ajuns la zacusca, nu m-am hotarat cum s-o fac, anul trecut am facut o reteta simpla de la fete, mie mi-a placut, masculii au strambat din nas...oscilez intre a-i revedea cu nasul stramb si a reveni la reteta mea care e mancatoare de nervisori si timp...In schimb am improvizat la greu cu rosiile si capia...Si mai am de facut gem de prune. Aa, si castraveti la murat... Anul asta dupa ce termin cu conservareala tre sa fac ceva sa schimb peisajul in bucatarie, ceva nu mai merge, nu stiu ce! Mi-am luat o tona de materiale pt perdelute, pernute, de-astea, dar fireste ca n-am timp sa le cos. Le vreau si cu fite, danteluri si fundite...ca zic sa ma maturizez...de unde... Spor mai departe! Pup
-Anonim, zacusca e clasica. P-asta o halim toti in casa. Cu fasole nu maninc eu, cu ciuperci nu maninca sotul :))) Ca la nebunim la noi. :)))
-Simona sa ai spor ca loc unde sa pui conserve,ai... Tot te invidiez pentru asta. Nu mi-a trecut :))))))
-Maria, daca te referi la reteta cu gogosarii copti, asa am facut-o si eu. Bunaaaaa...
Vreau si eu sa dau cu o vopsea in bucatarie, dupa ce termin. Gind la gind. Si tu sa ai spor!
Tare fain arata zacusca ta...Eu nu pun conserve.
Ana, ai scapat de munca multa. :))) Eu nu pot altfel pen' ca asa sunt educata si tot asa ma simt si bine: sa am pe ce pune mana in camara/congelatoare. Am mai recunoscut eu ca sint educata prost :)))
Pai eu nu cred ca este chestie de educatie...Si eu obisnuiam sa pun conserve pe iarna , adunam precum furnica...Insa am renuntat,nu se sjutifica la mine si nu se merita.Asa ca daca am nevoie , cumpar...atata tot! Dar asta nu inseamna ca nu te admir pentru munca si efortul facut,ba mai mult , daca as fi mai aproape de tine , m-as prezenta la usa la cersit zacusca,macare care as manca-o dimineata la pranz si seara si intremese , ca gustare.
Ana, mi-ar fi placut sa fii mai aproape de mine, dar ma tem ca te-as fi corup iar la strins ca furnica :))) Am o prietena pe care am adus-o "pe calea cea buna" :)))))
n-am o pasiune pentru conservarit, dar daca tot le am in gradina n-ar fi pacat sa nu le pun pentru iarna? (plus ca legumele sunt muncite de noi plus ca mereu inovez cate ceva la retete). de ani buni eu nu mai fac zacusca - se manca toata pana la craciun. pun la congelator vinete si ardei copti, scot cate o punga din fiecare si fac zacusca ad hoc, nu rezista mai mult de 3-4 zile.
Trimiteți un comentariu