Despre mine

Fotografia mea
jud. Arges, Romania
Sint o persoana cu simtul umorului dar realista si pragmatica. Accept minciunile "nevinovate" dar nu si pe cele care pot provoca durere cuiva. Sint o fire pacifista si pot fi un prieten loial.

vineri, 23 august 2013

Sunt prost educată

          Ceeeeeee "hi, hi, hi" și "ha, ha, ha"??????? Ce, credeți că nu vă aud chicotelile după citirea titlului de postare? Sunt mioapă da' nu și surdă. :))) Eu zic să fac aci o mărturisire și voi daaaaaați cu chicotitul. Pai da, am ajuns la concluzia că sunt nu prost ci tare prost educată. Să vă zic și de ce. 
1. Sunt educată că legea e lege și că trebuie respectată. Vax. E făcută clar să fie încălcată sau măcar să ne stimuleze inteligența prin încercarea de a găsi metode să o ocolim. Când zic "lege" mă refer la astea unde se lasă cu sancțiuni clare și rapide, legile omenești, nu la alea venite de la Sfântul Duh. La alea mai poți negocia, că sancțiunea e cu bătaie mai lungă. :)))
2.Sunt educată să nu fac rău nimănui, chiar dacă mi s-a făcut rău. Încerc, din toate resursele mele da' zău că-mi vine uneori s-o iau pe vreo toantă de păr când o văd că insistă să-mi provoace un infarct. Ma abțin, că n-am pregătire de coafeză.
3.Sunt educată să nu fac datorii și, dacă e musai să le fac, să nu fie mai mari decât îmi pot permite. Da, da' nu mai sunt în rândul lumii și sunt privită ciudat. "Cum, nu ai datorii la bancă? Nu ești din filmul asta. Afară!"
4.Sunt educată să-mi plătesc facturile la timp, așa că trebuie să fiu roboțel, cinci zile din săptămână, în medie 22 de zile din lună, ca să plătesc facturile. Da' dacă mi s-ar tăia gazul, ce? Aș avea ce povesti la nepoți, nu? 
5. Sunt educată să respect șefii și persoanele mai în vârstă, chiar dacă sunt tâmpe și ma calcă pe nervi. Taci Cristino și înghite! Da' oi ajunge și eu la o vârstă venerabilă... orice mânz ajunge gloabă :))))))))
6.Sunt educată să fiu îmbrăcată curat, să plătesc pentru hrana de toate zilele și pentru astea mă întorc la "roboțel".
7.Sunt educată să fiu "roboțel" (nu se poate mamă ca femeia să nu aibă serviciu!) în loc să ma bucur de soare și natură, joi la prânz, că asa am eu chef.
          Astea sunt câteva idei, că ele "este" multe. I-am zis și mamei:"Tare prost m-ai educat. Nu sunt deloc din lumea asta. Mai bine mă educa tata". Am crezut că ma bate mama, cât sunt de mare. :))) A avut însă, răbdare să-i explic:
           Tata, bețiv. Nu are serviciu, nu are bani și nici griji. Nu se duce la serviciu că nu se trezește la timp. Acum, zău, și patronii ăștia prea au program din creierii nopții... Ei nu știu că tata are nevoie de ceva timp să se trezească din beție? E mult până se trezește, apoi e priceput și apt de munca până la prima gură de alcool. :)))) Deci, nu job da' nici bănuți. Bine ca are nevastă-sa (care nu e mama) o amărâtă de pensie :) care se duce tot pe alcool că e și ea fix ca el. Normal, altfel nu s-ar fi apropiat de 30 de ani împreună. :))) Deci, nici bănuți da' nici probleme. Nu-și mai fac ei probleme că trebuie plătită lumina, poa' să le-o taie, o vor plăti când vor avea cu ce. Mai bine se trotilează și se culcă devreme. Televizor n-au, că nu le trebuie și uite ce fericiți sunt că nu știu ce nenorociri se mai dau pe la știri. 
          De asigurare medicală nu au auzit în viața lor. La spital oricum au ajuns la urgență și au fost tratați ca atare. El cu hematom cerebral, ea arsa pe o suprafață mare de corp. Mă mir că au supraviețuit cu cât alcool aveau în sânge. Sau poate asta i-a salvat :))))
          Vine iarna și trebuiesc lemne? Ei aș! Oamenii sunt ecologiști. Fac focul cu bețele ramase în urma recoltării de floarea soarelui, cu peturi și ce mai lasă vaca pe uliță. Nu-i asa că sunt în trend? 
           Nu sunt cu fundul gol, pen' că mai are câte un vecin bunul simt să mai și moară iar la d-astea se dau haine de pomană. Capitolul haine, rezolvat.
         Nu mai pomenesc că nu a avut tata nici o grijă toată viața, cum că ar avea doi copii. El a fost important, restul... altă dată.
           Să recapitulăm, nu job, nu bani, nu probleme. Orice problemă are rezolvare simplă. :) Curent electric, au și nu prea au nevoie, căldura se rezolva bio, apa e în curte, la fântână, mâncarea (a se citi păsăret) crescu pe lângă ei în curte, ciugulind din gradina plina de buruieni, în care culmea, s-au făcut și roșii și castraveți și ce-or mai fi pus ei p-acolo (la barza chioară face Dumnezeu cuib) cu hainele e rezolvată problema, la doctor doar la urgență, deci sunt toate rezolvate. De ce sa fie "roboțel" ? Ca să fie în rândul lumii, să nu fie de râsul ei? Ei aș! E mai mare fericirea sub aburii alcoolului, mai ales că urmează să culeagă via și să facă zaibăr. :))
          Înțelegeți de ce sunt prost educată? Sunt educată să trăiesc al naibii de complicat, să respect legi și reguli (cică) morale, să muncesc ca să plătesc facturi, taxe și impozite, să-mi omor neuronul ca să fiu profesionistă, informată și pusă la punct cu tot ce ține de serviciu, să țin cont de ceilalți din jur, mai mult decât de mine, când aș putea fi eu "miezul", să trăiesc mult mai simplu și să fac oricând, orice doresc.
          Nu instig la beție și lene, dar zău că mi-as dori o viața mult mai simplă. Voi sunteți tot ca mine, sau ați găsit o cale de mijloc?

6 comentarii:

cristina spunea...

tot ca tine, tot.
am impresia ca pe undeva noua ni s-a cam rupt firul logic al vietii. in grija noastra de a deveni cetateni onorabili, bine educati si cultivati, am uitat sa mai si traim. pana acum am invatat, am muncit responsabil, am platit, dar parca nu prea am trait.
nu stiu ce sa zic ...

Anonim spunea...

Nici eu n-am sa ii inteleg pe cei ce nu muncesc , beau sau strica ceea ce au si apoi plang toata ziua ca sunt saraci si asteapta sa le pice din cer.
Pana una alta , mai revizuieste comportamentu' , ca vezi ca nu faci parte din tablou , da? :))))
Mno , sa ramai tu asa si sa fii sanatoasa...ca gura lumii doar pamantul o mai astupa!
Sfarsit de saptamana fain , draga mea!

CCristinaC spunea...

Cristina, uneori am impresia ca nu m-am nascut in era care trebuia. Ma intreb daca e cazul sa murim pe baricade pentru pentru niste bunuri materiale, in loc sa punem pret pe spiritual.
A, sa nu ma trimiti la biserica. Nu ma duc. :)))))))

CCristinaC spunea...

Ana, stii care-i faza tare? Ca incep sa-i inteleg si sa-i invidiez p-astia de nu muncesc. La ce bun toata stradania? :)))
Faza cu "parte din tablou" mi-a venit de la o persoana pe care o credeam prietena, dar careia am facut greseala sa nu-i pomenesc pana acum, ca nu mai am rate la banca. :))) Ma cam ocoleste acum. Pierderea ei. :)))
Si tu sa ai un weekend superb!

adelina spunea...

Foarte tare ... imi place cum gandesti... hi... si eu sunt o "anormala" nu am rate la banca si la fel am simtit ca se uita ciudat lumea la mine....!

CCristinaC spunea...

Aha! Deci nu mi se parea mie. Multumesc Adelina ca-mi confirmi ca inca nu am înnebunit. :)))