Despre mine

Fotografia mea
jud. Arges, Romania
Sint o persoana cu simtul umorului dar realista si pragmatica. Accept minciunile "nevinovate" dar nu si pe cele care pot provoca durere cuiva. Sint o fire pacifista si pot fi un prieten loial.

luni, 1 iulie 2013

Asa am scapăt de mătreață

          Nu știu cum e pe la alții, dar eu m-am luptat cu o nenorocita de mătreață cam trei ani. Nu știu ce nu am incercat. De la cele mai sofisticate loțiuni, până la ceaiuri de bălării, oțet, usturoi, gaz, că mi se transformase mătreața în bube. Pe frunte, la rădăcina părului, aveam solzi. La medic mi s-a spus ca am o dermatită nu știu de care și că trebuie să mă dau cu un unguent zilnic și să stau cu el în par vreo trei ore. Nu zău??? Si viața mea socială o dau tot cu unguent?
          Într-un final, cu ajutorul unei doamne draguță de pe forumul lucru de mana, am aflat de existenta unui șampon cremă, făcut de o farmacie din Piatra Neamț. La început, am încercat să găsesc produsul în farmaciile din oraș. Nici gând. Apoi, cu inima cit un purice, am cautat farmacia pe net și surpriză, aveau site cu vânzare. Mi-am făcut cont, am comandat, am primit. Oamenii au fost serioși. Ce am comandat, aia am primit, costuri ascunse nu au fost. 
          După trei spălări nu mai aveam nici urmă de mătreață iar de coji nici nu se mai punea problema. Dacă la început am fost sceptica văzând cutiuța mică și am crezut că nu-mi va ajunge de cinci spălări, acum nu mă mai pot lipsi de acest șampon. Imi ajunge o lună, eu spălându-mi părul de cel puțin doua ori pe săptămână. Crema miroase discret a trandafiri dar în par rămâne un miros de medicament, până dimineața, când îl zăpăcesc cu fixativ :)))))))))
Iată o poza de pe site-ul farmaciei 
          Menționez ca ideea acestui post nu este să fac reclamă respectivei farmacii, dar vreau să ajut acele persoane care trec pe aici și se confruntă cu o asa problemă.

11 comentarii:

Ela spunea...

Cristina,multumesc!Am retinut!!!

Anonim spunea...

Cristina , buna ideea postarii asteia! Multumesc!Uneori ma confrunt si eu cu un fel de matreata rebela , careia , pompos , ii spune dermatica atopica...ti se innoada limba pronuntand! :))
Ma bucur pentru reusita ta!

CCristinaC spunea...

Ela, cu placere! :)
Ana, multumesc! Trei ani m-am luptat cu "dermatita atopica" :) Samponul asta chiar a facut minuni. :)

Iulia S. spunea...

Eu cu matreata nu prea am avut probleme, dar cu caderea parului, da. De fiecare data am rezolvat printr-un tuns scurt, desi nu m-a incantat.

CCristinaC spunea...

Iulia, eu am redus mult caderea parului, cand am scapat de matreata. Se pare ca asta era cauza. :)

elly spunea...

Ccristina, nu merge site-ul. Eu am luat de la plafar, dar se gaseste si in farmacie KETO-TIS doar ca nu mi-a trecut decat pe moment, chiar as vrea sa cumpar si eu crema asta sampon daca zici ca este atat de buna! Exact asa sunt si eu cu solzi pe frunte si in sprincene si pe la perciuni :)))))) acum, cand folosesc keto-tis nu mai e asa, dar am inteles ca nu e bun de folosit perioada lunga....

@irina_sweet_home spunea...

eu n-am probleme, dar o sa cumpar pt cineva care are. Multumesc mult de recomandare!

CCristinaC spunea...

Daca-mi ziceai ieri, cand ne-am vazut, iti lasam cutiuta de-o aveam la mine, sa incerci.
Nu stiu ce sa-ti zic de Keto-Tis :)

CCristinaC spunea...

Irina, a dea Domnul sa nici nu ai probleme. Se reflecta mult si asupra vietii sociale.

elly spunea...

Gata, am comandat si eu 4 cutii, ca am si 2 prietene cu probleme. Abia astept sa-mi soseasca. Iti multumesc!

Anonim spunea...

Nam cuvinte
Am scapat de matreata dupa 14 ani
Aveam din clasa a 7a
Incercati macar...cei cu probleme ca nu e mult 17 lei...
Mie mi l-a luat sotia...habar nu aveam de acest blog insa e bine facut pt cei care cauta solutii pe net