Despre mine

Fotografia mea
jud. Arges, Romania
Sint o persoana cu simtul umorului dar realista si pragmatica. Accept minciunile "nevinovate" dar nu si pe cele care pot provoca durere cuiva. Sint o fire pacifista si pot fi un prieten loial.

miercuri, 5 iunie 2013

Viața la serviciu

Cu toții am bârfit și dat cu piatra în funcționara de la ghișeu, care ni se părea prea acră pentru lucrul cu publicul. Astăzi vreau să vă povestesc o întâmplare de-a mea, cea din spatele biroului. Eu sunt prima linie, ca să zic așa, în relațiile cu publicul. Cum intri, pe dreapta, dai de mine, Mama Zmeilor, și întâi îmi povestești mie ce și cum. :))) 
Au venit azi doi clienți, un El și o Ea, concubini, și mi-au cerut o procură să poată circula cu mașina. Mașina proprietatea ei, aflată în folosința lui. Încep să le explic că actul pe care îl vor ei se cheamă "contract de comodat" și că au nevoie de anumite acte. Mă lasă să scriu pe hârtie ce le trebuie, și îmi zice El : da' ne faceți o procură? Zâmbesc și mă gândesc că doar atât poate. Le explic că o procură înseamnă să împuternicesc pe cineva să facă ceva pentru mine și că nu pot împuternici pe cineva să-mi plimbe mașina, că doar nu e câine să-l scoată în parc. Hi, hi, he, he, ha, ha... gata m-am făcut înțeleasă. :))) Zice tot El : Si nu e nici o șansă să ne faceți o procură d-asta? Ioi mama, pe cine am omorât, de m-am ales cu clienții ăștia?
 Încerc să fiu amabilă și ii arăt articolul din Codul Civil, care zice că nu se fac astfel de procuri. Nu reușește să citească, parte pentru că nu avea ochelarii, parte pentru că mi s-a părut că nu se prea descurcă la citit, parte pentru că e al naibii de greu să înțelegi ceva la prima vedere din Codul Civil. Il citesc eu.
Într-un final, omul sictirit de atâta "nu se poate" dă se plece, timp în care ii spune consoartei: Hai să mergem la alt notar că asta e incompetentă rău. :)))))))
Nu, mai bine, le spuneam sec, fără să zâmbesc, fără să clipesc, că trebuie "contract de comodat" și nu "procură", dacă vor bine, dacă nu, nu mai pierdem timpul? Nu, mai bine, eram acritură din start, nu mai pierdeam timpul cu ei și nu mi-o luau și nervii teleleu? Ba da, dacă as fi putut. Nu e prima dată când mă gândesc să fiu "Gigi Duru" da' nu prea merge. :))) Tot cu "atât poate" m-am calmat și mi-am văzut de treburi.
La capitolul calmante pun și clipul de mai jos. Ar fi super, când nu o scot la capăt cu clientul, să răsune melodia în tot biroul:))))))


2 comentarii:

Maria spunea...

Mac-mac-mac, da si mieeee o procuraaaa!!!! Cum pentru ce?! Pentru folosinta , asta ...comodat, imprumut, lasa ca stii tu..!!! Si mai lasati ma codul civil, ce ne luati cu chestii d-astea!!! Lasa ca va stim noi!!! (tu vrei sa-mi furi calu'...)

CCristinaC spunea...

Valeu, valeu! Codul civil e pentru noi cum e biblia pentru bisericosi. Nu intelegi nimic da' trebuie sa faci ca acolo. :)))))))
Si calu' daca e a lu' Fat Frumos, ti-l fur sigur :))))))))