Despre mine

Fotografia mea
jud. Arges, Romania
Sint o persoana cu simtul umorului dar realista si pragmatica. Accept minciunile "nevinovate" dar nu si pe cele care pot provoca durere cuiva. Sint o fire pacifista si pot fi un prieten loial.

duminică, 17 februarie 2013

Mă adun :)

Da, ați înțeles bine, îmi revin. Slavă Domnului și mulțumesc vouă, celor care ați lăsat vorbe de incurajare pentru mine. 
Se pare că nu planetele erau de vină ci părul meu. Ieri, ca o fiică a Evei ce sunt, am fost la coafor. Nu am făcut mari schimbări. Doar tuns și vopsit dar, cum am tăiat părul, imediat am început să mă simt mai bine :))) Sper să nu mă apuce istericalele prea des, altfel ajung cheală :))) Si nici de răbdarea soțului nu pot să abuzez, altfel...
sursa foto - Facebook
In rest, ieri am pierdut o parte din zi cu freza proprie și o parte am tricotat la pulovărul pentru soț, să aibe omu' ce să îmbrace, că tot vine vara, iar pulovărul e din lână cu acril. :))) 
Azi dimineață m-am trezit cu mâța miorlăind la capul meu și cu o durere surdă de șale. O fi tot de la păr :))))) Am reușit însă să calc rufele adunate de două săptămâni, ceea ce e dovada clară că-mi revin. Si am făcut plăcintă cu mere. Ideea mi-a dat-o Ana. Cum aveam mere în casă iar foile de plăcintă sunt simple și rapid de făcut, am purces la treabă. Recunosc că merele nu le-am ras eu, din motiv de unghiuțe drăguțe. Le-a ras soțul, dragul de el. Eu am făcut aluatul. Tot zic că e simplu. Iată rețeta: un pahar apă, un pahar ulei, un praf sare, un plic drojdie uscată și faină cât cuprinde, până devine o cocă elastică, nu prea tare. Se acoperă cu un șervet și se lasă cam 30-40 de minute la crescut. După ce a crescut, se împarte în două, se mai frământă cu puțină faină și se întinde spre a forma foile de plăcintă. Dacă vreți, puteți pune și zahar în compoziție. Eu nu am pus în cocă pentru că am pus în merele rase. 
Așadar, pentru un început de săptămână dulce, poftiți la plăcintă cu mere. Puteți da iama și în borcanul cu bomboane :)
 O săptămână frumoasă, cu liniște și mulțumire să aveți!

6 comentarii:

Mihaela Dămăceanu spunea...

Eşti mortală, Cristina. Bravo!!!!!
Zilele acestea merg să mă tund!

CCristinaC spunea...

Mihaelaaaaa, tunde daca ai din ce! Tunde si daca n-ai ca punem de un club de muieri chele :))))))))

Anonim spunea...

Ohoooo , placinta ta arata intr-un fel extrem de apetisant.Recunosc , eu sunt adepta retetelor rapide si daca se poate semipreparate , deja! :))
Sa iti fie de bine cu noul look si sa nu ajungi cheala.:))) O poza cu noul look nu pui?
O saptamana excelenta si tie!
P.S. Si la mine tot detinatorul de lopatele a razuit merele...si asa imi toc unghiile cu cutitul , se le mai dau si pe razatoare? :))))

corina spunea...

Super tare esti!!!
Auzi placinta ta arata super mi-ai facut pofta desi am tras si eu un tort de mere.
Daca mi-a mai ramas vreo bucata ma duc sa-i fac o poza sa va pot invita si eu intr-o dimineata la ceva dulce... :)

CCristinaC spunea...

Ana, la semipreparate ma infig mai putin spre deloc. :)) Noul look e de fapt vechi, dar putin mai scurt. Poze nu pun, ce,vrei sa se indragosteasca de mine vreun Fat Frumos si sa cada de pe calul alb? :))))

CCristinaC spunea...

A, Corina, bun si tortul cu mere. Trecem pe lista. :)