Despre mine

Fotografia mea
jud. Arges, Romania
Sint o persoana cu simtul umorului dar realista si pragmatica. Accept minciunile "nevinovate" dar nu si pe cele care pot provoca durere cuiva. Sint o fire pacifista si pot fi un prieten loial.

miercuri, 2 ianuarie 2013

Joaca de-a croitoria :)

Bine v-am găsit în 2013!
Am rămas cu ceva restanțe din anul trecut și mă gândesc să recuperez în aceste zile. Prima, e că nu am reușit să vă arat ce am lucrat cu mașinuța de cusut. Ei bine, o pijămăluță din finet pentru un bebe de 10 luni. :) Bluzița:
 La mâneci mi-a fost puțin greu să ajung cu cusăturile de încheiere toate în același loc, sub braț, și am reușit să le suprapun un pic. :) La gât am pus ca bentiță o fâșie dreaptă unită undeva în spate. După ce am făcut boacăna m-am prins că trebuia să fac două fâșii  puțin în semicerc și să la unesc la umeri. :)
 Pantalonii: am reușit să intru un pic mai mult cu cusătura la cracul stâng. :))) Am văzut când i-am călcat.
In plus, am mai scurtat un cearceaf și am făcut fața de masă pe care e fotografiată pijămăluța. Incă mai am probleme în a coase drept, dar mă gândesc că nu voi învață dacă nu voi lucra. Știu că nu e perfectă pijămăluța mea, dar e prima tentativă în ale croitoriei și ar fi fost anormal să nu greșesc. De asemenea, recunosc că îmi lipsește imaginația și, fără tipar și calcule matematice nu aș reuși să tai un material. Pentru pijămăluță am primit tipar de la Elly, altfel nu mă înfigeam să tai materialul. Tot ea are acest tutorial care mă va ajuta să fac pantaloni pentru copii din pantaloni de om mare. :) Sper să și reușesc. Ii voi face probabil în aceasta săptămână. :) E un bun mod de a recicla blugii vechi și îmi place ideea.
Una peste alta, consider că am făcut primul pas. Mic, cu greșeli din plin, dar un pas. Dacă știți și vreți să mă învățați, să-mi dați sfaturi în ale croitoriei sau în orice fac și expun aici, nu vă rețineți și scrieți-mi. Imi sunt utile toate informațiile iar eu vă voi mulțumi din suflet. :)

8 comentarii:

Silvia spunea...

"joaca" ta e frumoasa! Cu siguranta ana te vei face mare vei invatat sa cosi drept si sa lucrezi fara greseli, desi.... daca nu ne spuneai nu se observa. Felicitari pentru pasul facut si spor in continuare!

CCristinaC spunea...

Silvia, saru'mana! Sa vedem ce "experta" voi fi la anu' pe vremea asta. :)))

elly spunea...

Ma bucur nespus ca tiparele de la mine au dat roade! pentru cineva care nu a facut nimic in ale croitoriei este S.U.P.E.R.B. rezultatul! Mi-ai luminat ziua.
Sa-ti dau cateva explicatuii cum fac eu:

Bluza: cos prima data umerii. Cos maneca (dupa ce o croiesti crestezi mijlocul!!) crestatura vine inn cusatura umarului. Dupa ce cosi maneca inchizi pe lateral. De jos de la maneca pana jos la bluza sau invers. Ultima operatie cosi bentita la gat. pur si simplu o bentita pe drept de 3 cm sa zice (ramane final de 1,5cm pentru ca o pui in 2) si daca rascroiala are sa zicem 50cm, tu bentita o tai de 30 cm (mai mica deci) si tragi de ea. Rascroiala gatului ramane asa si de bentita tragi. Asa se intinde frumos si se aseaza frumos, nu trebuie pe bie pentru ca este material elastic. Cosi tivurile jos si la maneca si.... Am terminat bluza!!!!

Pantalonii: cos inatai rascroiala din spate (ii pun si un mic material de alta culoare sa stie cum sa-l imbrace, ori copilul ori tacsu sau mai rau mama :)))) ), cos rascroiala din fata. Cos intre picioare de jos paaana jos (asta daca ai croit dintr=-o singura bucata, fara taietura pe lateralul piciorului). Daca tai material pe lateral cosi si acolo, doar sa ai grija ca spatele pantalonului sa fie pe transportator.
Pantalonul e gata cusut, acum mai ramane sa-i pun elasticul, vezi ca tiparul de la mine este pentru elastic lat, o sa-ti iei si din ala :D. Dupa ce termini faci si tivul jos si gata pantalonul.

Asa-i ca nu e greu???

Azi am facut si eu pentru copii bluze si pantaloni, mai am sa le finisez in liniara, sper sa le termin azi! Abia astept sa ti le arat.

Spor maxim, ai inceput foarte bine!!! puuup

CCristinaC spunea...

Elly,iti dai seama ca laudele tale ma fac sa visez ca pot mai mult? Saru' mana pentru explicatii. Am bagat la cap si urmeaza sa aplic. :) Abia astept sa vad hainutele pe care le faci pentru puiutii tai. Pup. :)

Anonim spunea...

E foarte faina pijamaua...si orice inceput este greu , iar o data cu experienta , vine si indemanarea! Felicitari de realizari!

CCristinaC spunea...

Ana, saru'mana! Sper sa reusesc sa fac mai multe si mai bine. :)

Maria spunea...

Mie mi se pare ca ti-au iesit foarte bine. N-am mai facut de multi ani croitorie, desi m-am tot gandit sa reiau...Esti prea harnicuta, Cristina, m-ai ametit, m-ai facut sa ma rusinez...

CCristinaC spunea...

Maria, multumesc! Nu sunt atat de harnicuta pe cat as vrea eu. Timpul, bata-l vina! :)