Despre mine

Fotografia mea
jud. Arges, Romania
Sint o persoana cu simtul umorului dar realista si pragmatica. Accept minciunile "nevinovate" dar nu si pe cele care pot provoca durere cuiva. Sint o fire pacifista si pot fi un prieten loial.

luni, 10 septembrie 2012

Diferența de vârstă intre soți

Soțul meu e mai bătrân decât mine cu vreo patru ani. Asta nu e nimic neobișnuit, mai ales că din copilărie mi s-a spus că cel pe care îl voi lua drept soț, trebuie să fie ceva mai "copt". Fată cuminte, am ascultat și m-am măritat conform învățăturii. Cred că doar cu această învățătură am fost conformă, căci, cu restul de reguli și învățături am fost pe dinafară, am făcut totul cum mi s-a părut mie bine, respectiv anapoda :))) dar asta e altă poveste. Așadar, l-am luat copt și nu prea. Zic nu prea, că altfel nu s-ar fi însurat cu mine =)) 
De ce mă vaiet? De faptul că trebuie să-l rog să facem una, alta și zice "nu". Nu vă gândiți la prostii, că oamenii mari nu fac prostii. Doar o dau în bară, din când în când, dar fără să recunoască. Prostii, fac doar copii, ca să dea părinților ocazia de a-i pedepsi.
Să exemplific : Astă iarnă, era iarnă, nu? și zăpadăăăăă grămadă, ca în vremea copilăriei. Ce zic: hai să mergem să facem drifting cu mașina într-o parcare privată. Ce faceeee?? Să chinuim mașinuța?? Nu e de noi. Păi n-o fi,dar eu vreau adrenalinăăă!!! Apoi i-am zis să modificăm mașina și să o facem... cum să zic... să danseze pe telescoape, asa, ca în filmele cu raperi. Mi-a zis că trebuie să vindem casa pentru a suporta costurile și mi-a tăiat-o din start. :)))
Altă dată i-am zis că vreau cu tiroliana și mi-a zis că nu-s în ale mele, ca să nu mai vorbim ce față a făcut când i-am zis că vreau să învăț să trag cu pușca. :)))
Astăzi i-am zis că vreau să învăț să cânt la tobe. I-a rămas bucătura în gât că tocmai eram la masă. Mă tem că-l pierd dacă-i mai zic d-astea în timpul mesei :))) Mi-a dat aceeași replică pe care mi-a dat-o când i-am zis că vreau să-mi schimb meseria și să mă fac șofer de tir : "nu-i de tine".  Helooouuuu! Io înțeleg că ești mai copt, domnul meu moș, da' de unde știi tu ce-i de mine? 
Acuma, să nu vă închipuiți că eu am vorbit serios în tot ceea ce privește cele de mai sus (doar cu drifting-ul, cu tiroliana...) da' aș fi vrut un pic de susținere, măcar așa, de amorul artei. E drept că nu prea merge cu mine așa, amorul artei, că s-ar putea ca, de la o glumă să fac o treaba serioasă, dar totuși... să nu ai așa, puțină inițiativă de adolescent??? :))) Să-mi tai craca de sub picioare înainte de a mă urca pe ea? Tocmai tu, prea minunatul soț, alesul meu după învățăturile bătrânilor? :))) Zău asa, toate gospodinele cânta la tobe și sunt campioane la tir. Eu de ce nu? :)))
In altă ordine de idei, moșul meu are nevoie de lucrări dentare, mai așa, prin fundul gurii, dar vezi de-l poți duce la dentist. Nu-l doare,nu-l jenează,nu se vede, de ce să-l deranjăm pe nenea doctoru'? Noaaaaăa... Nici pe tanti oftalmolog nu e voie să o deranjăm, chiar dacă moșul meu ar cam avea nevoie de ochelari la citit. Las' că mai merge. La magazin îmi dă mie sa citesc etichetele de pe produse, că deh, și-a luat nevastă tinerică...
No, acum, trebuie a recunosc că aste toate de mai sus, nu-s motive de divorț, asa că, dacă exista fane de Domnu' Mos, luați-vă gândul ! Si apoi, unul bătrân vă trebuie vouă??? :)))

6 comentarii:

simf spunea...

patinaj pe gheata cu masina – facutus (eu – copilot); tiroliana – ieap (chiar si escalada in coarda); tobe – batut haotic si autodidact, plus un bongos in dotare – al domnului meu, cadou de la mine; tras cu arma – dap. eu am ochelari de aproape, dar mi-e lene sa-i scot din rucsac, asa ca dau etichetele la citit domnului meu, ca el e mai tanar :))

Ela spunea...

Cristina,nu stiu daca este o gluma sau serios (recunosc,nu prea stiu de gluma,nu ma prind) dar m-am amuzat citind!Ai talent la scris,asta-i clar!

CCristinaC spunea...

Simona, pot sa zic ca te invidiez? Si daca nu pot, ce daca, eu tot ti-o zic: te invidiez. Si pentru patinaj, si pentru tobe si pentru tot, chiar si pentru sotul mai tinar :))) Trebuie, asadar, sa iau atitudine si sa fac ce imi place, mai putin sa schimb Mosul ca trebuie sa-mi plateasca cineva mofturile :)))

CCristinaC spunea...

Ela, e o gluma mai serioasa. Stii cum e: adevarul e undeva la mijloc. :)) Legat de talentul la scris, multumesc frumos, dar tinind cont de locul meu de munca, cu compunerile sint pe modul "inginereste" : la liniuta, strict si la obiect. :))

Loredana spunea...

Si al meu sot e tot cu 4 ani mai in varsta. Mie, sincer, mi se pare numai bine. Nu cred in diferentele enorme de varsta.

CCristinaC spunea...

Loredana, eu nu zic ca nu e bine sa fie o diferenta de virsta, doar "ma pling" ca eu am idei copilaresti/traznite si al meu sot nu e pe aceeasi lungime de unda cu mine. :)