Despre mine

Fotografia mea
jud. Arges, Romania
Sint o persoana cu simtul umorului dar realista si pragmatica. Accept minciunile "nevinovate" dar nu si pe cele care pot provoca durere cuiva. Sint o fire pacifista si pot fi un prieten loial.

joi, 10 mai 2012

D-ale mele :)

Când am fost la Tg. Jiu, am trecut și prin Horezu și, bineînțeles că nu m-am putut abține să iau cite ceva. E drept că am căutat să nu iau nimic, dar nu am rezistat și, pe lângă o farfurie cu cocoșul de Horezu și un ulcior, am cumpărat și o cratiță din lut, smălțuită și în interior și pe exterior și, prima mâncare pe care am făcut-o în ea, a fost o tocăniță de cartofi cu multe legume, la cuptor. A ieșit o minunăție. Mâine voi face varză dulce. :) La ce gust special dă mâncării, consider că a meritat investiția, mai ales că e de dimensiuni mici. 

Astăzi am cumpărat căpșuni.  Au gust bun, chiar dacă au mărimi cam mari :)
Si pentru că iar sunt într-o perioadă de "melancolie depresivă", pun și un cântec spre scoatere din trasă :))), în cazul în care nu sunt singura suferindă.

10 comentarii:

ina spunea...

Bravo, ai fost isteata, ai luat varianta smaltuita. Eu m-am lasat convinsa de vanzatoare, tot la Horezu, sa iau pe cea nesmaltuita, cica e mai buna daca vrei sa mananci dietetic. Vaaaai ce fraiera am fost... Prima oara (si ultima) cand am folosit-o a "supt" toata zeama de la sarmalute de-si schimbase si culoarea, jumatatea de jos era mult mai inchisa decat cea de deasupra unde nu fusese apa. Oricat am spalat-o nu s-a luat, ba chiar a mucegait. Drept pentru care acum e pe post de ghiveci in curte, am semanat patrunjel in ea. Stiu ce-ai vrea sa-mi zici, ca trebuia inmuiata inainte de folosire. Da, am facut si asta, a stat 24 de ore intr-o galeata cu apa. Deci, ferice de tine ca ai varianta smaltuita. Hai s-auzim de bine!

Ninulescu spunea...

Si bunicul meu a avut o farfurie cu cocosul de Horezu, si inca cateva tipuri... Pe spatele lor scria numele Mischiu Dumitru (sper sa nu gresesc )numele mesterului care le facuse :)

Foarte frumos arata mancarica ta :)
iar muzica este superba !

Izi spunea...

Chiar arata excelent tocanita. Mi-ai facut pofta, nu am mai facut demult in vas. Fac si eu in weekend, dar pun si un pui.

Iulia S. spunea...

Si eu am o oala de lut, tot asa nu m-am putut abtine sa nu o iau cand am fost anul trecut la Caciulata... Face mancare buna, buna, nu mi-a parut deloc rau pentru achizitie :).

CCristinaC spunea...

Ina, am si eu o oala nesmaltuita dar mai mare si, cum fac mincare doar pentru doi, nu fac in ea. Am auzit si eu ca nu e tocmai ok, dar inca o tin de "zestre" :)))

CCristinaC spunea...

Ninu, farfuria mea nu e semnata, din pacate. Ma bucur ca-ti place melodia. :)

CCristinaC spunea...

Izi, eu tocmai am facut varza dulce si e buuuunaaaaaaaaa....

CCristinaC spunea...

Iulia, eu mi-am luat linguri de lemn, anul trecut, de la Caciulata. :)

Europolis spunea...

Moama ce invidioasa sunt ca ti-ai luat o super oala:D. Sa o stapanesti sanatoasa iar macarica arata bestial.

CCristinaC spunea...

Euro, saru'mina! Nu trebuie sa fii invidioasa, ca mai aveau cratite. :)