Despre mine

Fotografia mea
jud. Arges, Romania
Sint o persoana cu simtul umorului dar realista si pragmatica. Accept minciunile "nevinovate" dar nu si pe cele care pot provoca durere cuiva. Sint o fire pacifista si pot fi un prieten loial.

joi, 12 ianuarie 2012

Putin respect, va rog frumos!

Se vorbește peste tot, de parcă ne-a apucat nebunia pe toți, despre unde și cum îl găsim pe Dumnezeu, unde se duce sufletul după moarte și dacă ne mai întoarcem, ce se va întâmpla în decembrie 2012, comentăm despre popi și Biblie, facem cruci maaari și pupăm moaște... și considerăm că ne-am mântuit. Știu că par dură, da' ce să fac, și eu sunt om și nu mă pot abține să-mi judec semenii. In schimb, semenii mei nu consideră necesar să fie mai blânzi, mai calmi și un pic mai buni unii cu alții. Nuuuuuu, nu există asa ceva, nu se poate asa ceva, deși multi susțin că au citit Biblia din scoarță în scoarță. Dacă i-as scutura ceva mai tare, cred că ar susține că nu scrie in Biblie să fim mai buni. Nici măcar cu persoanele mai puțin norocoase ca noi, și anume oamenii cu handicap locomotor. 
Despre ce vorbesc?
M-a îngrozit atitudinea unui cetățean care a parcat pe locul rezervat persoanelor cu handicap. A fost rugat de un domn cu astfel de probleme să nu parcheze acolo. Nu vă spun că, dacă nu ar fi fost aproape șoferul  domnului cu probleme, respectivul cetățean l-ar fi scos pe geam, pe domnul cu handicap. Prietena mea și cu mine am încremenit când am văzut atitudinea agresiva pe care a avut-o "cetățeanul turmentat" (nu era băut, dar avea creierii praf). Eram pregătite sa sunam la 112. Culmea este că astăzi l-am văzut pe respectivul cetățean încercând să convingă un grup de tineri sa meargă la o dezbatere pe teme religioase. Cum mama naibii mai ai domnule tupeul să susții prelegeri religioase, când nu ești în stare să-i respecți măcar pe cei mai puțin norocoși ca tine? Bine, respectivul nu are șanse să citească asta, dar tot nu pot să nu ma întreb "Cum?". Cum pot unii cetățeni (știu că ăsta nu e singurul) să vorbească despre Dumnezeu când nu pot respecta o altă creație de-a Sa? Cum de este posibil să nu-i respecte unui om cu handicap (oricare ar fi acesta) unul din puținele drepturi pe care le are? Mi-e greu și îmi va fi greu să înțeleg asta. Nu e creștinește, dar mi-as dori ca cei care au un ghimpe împotriva persoanelor cu handicap, să fie măcar câteva ore în locul acelor persoane. Să simtă pe propria piele greutățile și chinurile prin care trec oamenii ăștia, dar și răutățile din partea celor "normali".
Bunica mea avea o vorba "nu râde că te ajunge". Așadar, domnule "cetățean turmentat" nu râde, că te ajunge! Nici nu știi când poți ajunge într-un scaun cu rotile. Respectă-i pe semenii tăi, indiferent de norocul lor, indiferent de statutul lor și asa vei fi pe placul lui Dumnezeu, ale cărui învățături zici că le propovăduiești!
Gata, ca m-am ambalat prea tare și spun vorbe nu tocmai creștinești.

6 comentarii:

Ninulescu spunea...

Eu intotdeauna cand ies din curte ma lovesc de nesimtiti din acestia care imi ingreuneaza viata.
Primaria din localitate a trebuit sa o dau de 2 ori in judecata pana sa-mi faca o rampa... la magazinul alimentar si dupa 2-3 saptamani cineva a furat-o... :( Acum din 4 rampe cate s-au facut doar ce-a de la Primarie mai exista... Asa ca am renuntat la lupta cu sistemul ca nu are rost
Acum cand vreau ceva trebuie sa mnerg 23 de km la supermarket ca acolo nu au scari :(
Uite aici toata povestea :(

Rampa lui Ninu

cristina spunea...

da, ai dreptate sa te enervezi, dar nu stiu cat rost are. ala oricum nu va putea citi ce-ai scris. daca te-ai mai racorit un pic, e bine. cei care au un handicap de orice gen sunt napastuiti, insa eu sper ca Dumnezeu are grija de ei in alte moduri. daca asteapta intelegere si ajutor din partea semenilor, tare ma tem ca vor fi in mare masura dezamagiti. oamenii sunt din ce in ce mai rai, mai agresivi, mai nesimtiti, mai grobieni. nici oamenii educati nu mai sunt ce erau odinioara. asta e crunta realitate de care ne lovim chiar si noi, cei fara handicap locomotor, dar cu diverse alte boli care nu se vad.

CCristinaC spunea...

Ninu, cind nesimtirea oamenilor e atit de mare, sistemul nu are cum sa fie altfel. Mi se pare cumplit ca nu se gindesc ca ei ar putea fi in locul tau. E cam ca atunci cind vad ambulanta cu toate semnalele de urgenta pornite si "desteptii" nici nu se sinchisesc sa-i dea prioritate. Nu se gindesc ca ei ar putea fi in ambulanta.

CCristinaC spunea...

Cristina, m-a intrigat purtarea acelui individ dar m-a scos din minti faptul ca isi permite sa tina prelegeri religioase. Si da, Dumnezeu are grija de toti, buni sau rai. Stii vorba "dupa fapta si raspalata". De rautatea semenilor nostri, nici nu mai vorbesc... din ce in ce mai amplificata.

corina spunea...

Cristina hai sa-ti spun o vorba de-a unui parinte.El mereu ne spune asa:
Dumnezeu are multi slujitori....
nascuti
facuti
refacuti no acum vedeti de care ascultati:)

CCristinaC spunea...

Corina, am constatat ca slujitori "nascuti" sint din ce in ce mai rari sau nu se vad din cauza celor "facuti". Din pacate...