Translate

miercuri, 17 august 2011

Legumele ajung conserve (2)

Din categoria "vai ce fata are mama si ce gospodina e ea", aduc la cunostinta celor interesati : ), ca am reusit sa fac 10 borcane bulion cu busuioc, pentru sosuri, 10 sticle de rosii la "salicilat" (expresie mostenire de la bunica) si am depozitat fasolea pestrita. Iaca bulionul
 si fasolea
Fasolea e depozitata in sticle de plastic de 0,5l pentru ca eventuale gargarite sa nu vietuiasca, iar mie nu-mi trebuie mai multa la o ciorbita. Desfac o sticla si asta e cantitatea. Idee "furata" de la finii mei. :)
Voi aveti idei d-astea?

4 comentarii:

Silvia spunea...

gargaritele nu vietuiesc dar presupun ca fasolea trebuie bine uscata ca sa se pastreze in conditii bune.

Europolis spunea...

Interesanta ideea cu fasolea, dar unde o depozitezi, nu mucegaieste in sticla de plastic?

Europolis spunea...

Vai ce chin cu comentariu:(( l-am mai pierdut odata. Ziceam ca e interesanta ideea cu fasolea dar nu stiu daca nu cumva mucegaieste ca transpira in plastic. Poate o depozitezi in alta parte?

CCristinaC spunea...

Fasolea e foarte bine uscata si o mai desfac abia cind o voi folosi. De tinut, o tin in camara, la intuneric. Vom vedea la iarna daca am facut bine sau nu. :)