Despre mine

Fotografia mea
jud. Arges, Romania
Sint o persoana cu simtul umorului dar realista si pragmatica. Accept minciunile "nevinovate" dar nu si pe cele care pot provoca durere cuiva. Sint o fire pacifista si pot fi un prieten loial.

miercuri, 15 iunie 2011

Prima mea recolta de mazare

             Dupa cum am mai spus, sint gradinar de "dupa serviciu" si de sfirsit de saptamina. Din aceasta cauza, de o saptamina ajung la gradina doar sa constat ca ploua si totusi imi sint plantele in picioare. Imi era zor sa tund patrunjelul (de care am scapat ca l-a frezat soacra mea) si sa culeg din mazare ca era timpul. Frumos este ca nu prea aveam pornire sa rup mazarea, ca doar am crescut-o de cind era o saminta. :) Pina la urma am reusit sa stringem astazi o ladita. Mai stringem si miine. Prefer sa o string asa, cite putin, ca sa pot sa o si pregatesc in aceeasi zi. Am inteles ca daca sta prea mult pe vrej sau sta mult culeasa, se intareste.
Iaca prima recolta:
 Nu-i asa ca e de poza?
 Cam atitea boabe am scos dintr-o ladita de teci. Dupa pozica asta, am oparit putin mazarea in apa fiarta, am lasat-o la scurs si urmeaza sa o pun in pungute, la congelator, pentru la iarna. :)
Stiu ca trebuia sa fac o mincarica din prima mazare culeasa (am fost si certata ca nu am facut asta), dar am mincare pregatita si nici timp nu am. Voi face sigur din urmatoarea recoltare. :)

2 comentarii:

Ela spunea...

Ai trecut deja la cules roadele muncii tale!Felicitari pentru rezultat!

Silvia spunea...

Felicitari pentru recolta. Sa o manaci sanatoasa si pe viitor recolte tot mai bogate!