Despre mine

Fotografia mea
Topoloveni, jud. Arges, Romania
Sint o persoana cu simtul umorului dar realista si pragmatica. Accept minciunile "nevinovate" dar nu si pe cele care pot provoca durere cuiva. Sint o fire pacifista si pot fi un prieten loial.

duminică, 30 martie 2014

Paturica bebe

          In sfârșit, am terminat păturica pentru bebelină.  Păturica are forma pătrată cu dimensiunile de 76 x 76 cm, am folosit un număr de 100 de granny squares, cărora, după unire, le-am mai făcut o bordură de patru rânduri și colțișori. Am observat că, la păturicile din granny squares cu fir mai subțire, e nevoie de bordură și colțișori, pentru că au tendința să se onduleze, oricât de bine ar fi fixate la blocat. Eu am spălat-o ieri dimineață și am lăsat-o toată ziua la blocat. Pătrățelele stau întinse, doar bordura și colțișorii dau impresia de ondulare.Detaliu colțișori
          Nu sunt în grafic, ca și termen de execuție, dar am ca scuză situația tensionată prin care am trecut, cat și faptul că am ales să-mi petrec sâmbetele în gradină, la munca fizică intensă. :) Urmează să mă apuc de rochiță. Prima rochiță crosetată. Sper să și iasă. :)

duminică, 23 martie 2014

De la bloc, in gradină

          După cum era de înțeles, ieri ne-am înființat din nou la gradină. Am avut cumva un sentiment de genul întoarcerii acasă. :) E important să mă simt acasă și cred că pot să prind rădăcini în gradina asta. Am senzația că, cu mâinile în pământ, legătura cu Dumnezeu și cu Universul întreg e mult mai puternică și mai ușor de simțit. S-ar putea să fie doar o impresie, dar mă face să mă simt atât de bine... Uit de tot și de toate. Nici măcar nu mă interesează cât e ceasul :))) Plecăm atunci când nu se mai vede clar cărarea :)
          De cum am ajuns, bineînțeles că am  inspectat ceapa. Am tras de un fir de buruiană și am scos, din greșeală un bulb de arpagic și am constatat că are mustăți.  Cred că dacă as fi găsit un filon de aur, nu m-aș fi bucurat așa. :))) Pentru mine e mai important să pun și să crească ceva în pământ. :) Am mai descoperit și o tufă de leuștean, rămasă din anul în care am mai lucrat gradina. Nu vă puteți închipui fericirea :) 
          Am mai mărunțit cu grebla solul și am pus leuștean, mărar, pătrunjel și mazăre
          De asemenea, am mai pus crăițe, lavandă, busuioc, condurul doamnei, dianthus și călțunași. In timp ce mama și cu mine am greblat cealaltă jumătate de gradină, soțul s-a ocupat de resturile pomului tăiat sâmbăta trecută. A "tocat lemnele" și le-a așezat pe categorii. Ne vor fi numai bune la grătarele pe care le vom face cu prietenii, în gradină. :)  Pentru că încă nu am stabilit un loc pentru  compost, a trebuit să ardem resturile greblate.
          Vă plac scaunele, pardon, buturugile  mele? :))) Să vă spun că mâncăm din caserole, așezați  pe buturugi?  Si ce gust bun are cafeaua ... Cred că încep să mă și bronzez :)))
       Trebuie să recunosc ca încă nu sunt prietenă cu uneltele, dar le-am păcalit cu o pereche de mânuși speciale pentru grădinărit. :))) Nici durerile nu mai sunt cele de sâmbăta trecută. Doar pulpele mă mai dor, vag. :)
        Nu știu cum a trecut timpul, dar nici nu m-a interesat. Mă amuză să stau proptită în coada greblei și să vorbesc cu vecinii de peste trei grădini, căci pe toți ne separă garduri de sârmă. Primim sfaturi de grădinărit și din dreapta și din stânga. Am senzația că stau cu ochii pe noi, orășenii la munca pământului. Nu ma deranjează. Asta înseamnă o oarecare acceptare în comunitate - să fii subiect de bârfă. :)))
          Am plecat când soarele apunea peste grădini și peste deal
         Dacă as putea să-mi iau apartamentul și sa-l mut în gradină... 
         Deocamdată atât. Problema juridica e spre rezolvare, dar nu neapărat în favoarea mea. Necesită un compromis. Dacă reușesc, vă povestesc totul zilele următoare. Nu de alta, dar s-ar putea să ajungeți în situația mea, și ar fi bine să știți la ce să vă așteptați.
         Până atunci, vă urez să aveți o săptămână liniștită și cu împliniri!

duminică, 16 martie 2014

Efort fizic si relaxare mentală :)

          Cam complicat titlul pentru o zi de muncă la gradină :)))
         Când am luat gradina de la socrii mei, am luat-o fără o sursă proprie de apă. Nu am săpat după apă, pentru ca o fântână nu intra momentan, în planul bugetar. Din aceasta cauză, mă hotărâsem să nu pun nimic în gradină, numai că nu am putut. Nu prea mă lăsa inima să nu îmi bag eu mâinile în pământ, mai ales că este proprietatea mea acum. :) Asta ar fi un motiv. Celalalt motiv ar fi faptul că stau prea mult pe scaun și prea puțin la soare. Plimbările de dragul plimbării s-au cam rărit. Am ajuns să ies din casă doar dacă am un motiv serios. Mi-am dat acum un motiv serios - munca la gradină. Efort fizic, vitamina D direct de la soare și scăpat de alte griji pentru câteva ore.
          Când m-am hotărât de să ma ocup de gradină, m-am gândit să pun plante care nu necesită udare abundentă. Prima plantă- ceapa. Bunica nu o uda niciodată și făcea ditamai funiile. Si, dacă pun ceapă, de ce să nu fie și ceva usturoi? Si cum gândeam mai intens problema, aflu că și morcovii pot fi puși acum, că-și iau mult din apa existentă deja în sol.
          Si uite așa, ne-am înființat ieri la moșie :) înarmați cu arpagic, usturoi și sămânță de morcovi.  Soțul meu a cumpărat arpagicul de la domnul de la care am luat ceapa peste iarnă, și care nu a scapăt de al meu soț și i-a vândut și jumătate de kilogram de arpagic pentru ceapa roșie. Avea omul pentru el, nu și pentru vânzare, dar dacă a negociat cu al meu soț, n-a mai avut scăpare :))) A rupt bietul om de la el să-i facă damblaua clientului. :)))
          Când am ajuns la gradină, socrul meu ne-a luat cu "e prea moale de intrat cu cazmaua" de începusem să mă și dezumflu. Bine că nu ne-am luat după el. Așa frumos s-a săpat... Se întorcea brazda ușor, se grebla frumos și era pământul umed. Eu m-am lipit de greblă și am curățat de frunze, resturi  și fructe putrezite cam jumătate din gradină. Jumătate a rămas pentru sâmbăta viitoare. :) Am strâns și am cărat resturile la locul lor, apoi am greblat locul unde săpase soțul și am pus zece rânduri de ceapa obișnuită, două de ceapa roșie, doua rânduri de  usturoi și doua de  morcovi. Am mai înălțat un rând ca să pun crăițe. :)
          Intre timp, al meu soț și-a folosit talentul de negociator pe părintii săi și a negociat accesul la apă ca să putem uda și, uite asa, am mai săpat și greblat parcela pentru verdețuri, pentru mazăre și pentru dovlecei.  Mai avem de desțelenit parcela pentru roșii, vinete și ardei :)  Asta a rămas tot pentru data viitoare, pentru că am schimbat puțin locațiile pentru plantat și a trebuit să tăiem un păr bătrân cât lumea, care mai făcea doar umbră și niște pere cat nucile. M-am dus să pun ceapa și am tăiat părul :)))
           Așa, când le iau la numărat, nu mi se par multe făcute, dar oasele mele spun altceva :))) Si rana de la mână făcută dintr-atâta dragoste de greblă. Uitasem cât de tare doare munca pământului, uitasem de faptul că uneltele agricole nu sunt tocmai prietenele mele și uitasem că "doamna sapa" are o problemă și atentează la încălțările mele. Eu speram să-i fi trecut da' uite ca o ține pe-a ei și, din când în când mai schimbă direcția către picioare :)))
          Oricum, trebuie sa recunosc că, deși mă doare fiecare os din corpul meu, sunt mulțumită și liniștită. Nu am scapăt de problema juridică dar sunt ceva mai calmă și sper să reușesc să accept compromisul care mi se cere. Cumva, am bateriile încărcate pentru săptămâna viitoare, pe care mi-o doresc și v-o doresc și vouă, cât mai liniștită!

miercuri, 12 martie 2014

Vești

          Aș vrea să mai pot face postări faine, dar sunt într-o perioadă în care nu am starea necesară. Nu numai că mă apucă depresia, dar am și probleme judiciare. Civile, nu penale, dar nu se știe pe cine bat pana la urmă :))) Nu foarte grave, doar atât cat să mă simt și futută și cu banii luați. Pardon. Nervi, răgușeală și tendința de a-mi băga picioarele în ea de viață. Sunt în situația în care, chiar dacă am dreptate, justiția pare să fie și surdă, nu doar oarbă. Am să vă povestesc mai multe când o să mai trec de problemă, să fiu ceva mai detașată. :)

sâmbătă, 8 martie 2014

Relaxare

          Ce poți să faci într-o sâmbătă când ploua afară, casa ți-e curată, rufele spălate și ai mâncare în frigider? Păi te relaxezi - croșetezi, halești și bei prostii - ștrudel cu brânză și moccacino :))
O sâmbătă cu relaxare va doresc!

miercuri, 5 martie 2014

Ciufulici :)

          M-am jucat cu un fir ciufulit și a ieșit o broșă- cuib :))) pe care am dăruit-o ca mărțișor. Ma gândesc să fac una și pentru mine, mai ales că am o haină albă pentru primăvară. :)

luni, 3 martie 2014

Martisoare

          Pentru voi cele care deschideți blogul meu, câte un mărțișor, virtual ce-i drept, cu toate gândurile mele bune :)