Despre mine

Fotografia mea
jud. Arges, Romania
Sint o persoana cu simtul umorului dar realista si pragmatica. Accept minciunile "nevinovate" dar nu si pe cele care pot provoca durere cuiva. Sint o fire pacifista si pot fi un prieten loial.

duminică, 2 februarie 2014

Mă țin de planuri :)))

          Dap, am reușit să mă țin de planul a ceea ce înseamnă lucrul de mână. Nu mai vreau să fiu leneșa de anul trecut. Am terminat pulovărele pentru nepoțeii mei, dar nu vi le pot arăta pentru că-s la uscat, pe sârma. Promit să pun și poze cu ele. Am făcut și ceva bijuuri, mai trebuiesc puse poze. :) La rând, în plan, era o păturică, rochiță și botoșei pentru o bebelină. Am comandat firele, urmează să sosească. 
          Intre timp, printre căutat de modele pentru bebei, am început ceea ce se cheamă marele proiect de anul acesta: pătură pentru canapeaua din sufragerie. O lucrez dintr-o singură bucată de 190x160cm :) pe lățime, că mi se pare drumul mai scurt. :))) Iluzie, știu. Materialul este lână cu acril, alb unt, lucrat cu croșeta din aluminiu, mărimea 4.


Si schema găsită pe net :)
           Interesant este că nu mă aștept să o termin până la Crăciun. Nu mă văd la  vară, croșetând de zor la o pătură din acril și lână pe care trebuie s-o țin în poală, când afară sunt 40 de grade. :)))) Asta e bună de lucrat pe timp rece. Cu cât lucrez mai repede și mai mult, cu atât mă învelesc și încălzesc mai bine.
          Am fost întrebată de ce nu am făcut-o din granny square. In primul rând pentru că am vrut-o dintr-o singură culoare, iar granny square mi se pare mai potrivit pentru combinații din culori, și în al doilea rând, am vrut să văd dacă sunt în stare să lucrez dintr-o bucată o suprafață asa mare. Sper să și reușesc, să nu mă fac de râs :)))

14 comentarii:

@irina_sweet_home spunea...

ce model finut, va iesi o patura super!si culoarea e foarte frumoasa!

Maria spunea...

Arata asa moale si calduroasa...dar asa deschisa la culoare, Cristi draga, de frumoasa e superba dar n-o s-o speli toata ziua?...Si mie imi plac nuantele astea de unt-bej-crem,insa mi-au mancat zilele, in sufragerie husele fotoliilor si canapelei, covorul si peretii asa sunt si nu vreau sa-ti povestesc cum le intretin...Spor sa ai, ba io cred c-o termini pana la Craciun!Te pup si o saptamana calma iti doresc!

Anonim spunea...

Este un model foarte frumos iar în ceea ce priveşte posibilele neajunsuri, tu ştii cel mai bine. Că-i culoare delicată şi-i greu de întreţinut e adevărat. Că-i posibil să nu corespundă scopului pentru simplul fapt că firele lasă un praf fin care se va depune pe canapea orice-ai face printre găurelele modelului - şi asta-i adevărat, la fel cum e adevărat că în ţările cu climate mai reci nu se întâmplă chiar la fel deşi şi acolo firele lasă un praf fin al lor mereu (e chestie de microclimat). Apoi, probabil nu se va aşeza nimeni pe ea pentru că se deformează lucrătura cât ai zice peşte (ştiu sigur pentru că am şi eu aşa ceva dar într-o combinaţie de culori mai tari). În fine, mare fiind va fi greu de spălat, greu, foarte greu. Şi de uscat va fi destul de greu, nu imposibil, evident. Apoi, cred că o vei putea face fără probleme chiar la 190x160, eu am făcut odată o chestie ce avea cca 1 m pătrat dar era dintr-un fir de vâscoză ff subţire şi am folosit croşeta cea mai mică pe care am avut-o, de 0,5 deci dintr-un fir aşa ca al tău şi cu croşeta nr. 4 ar trebui să meargă destul de lejer. Eu acum strâng material pentru o lucrare cu croşeta nr.10... vise, poate le-oi îndeplini. Spor la lucru!

CCristinaC spunea...

-Irina, multumesc! Am vazut la tine paturica din patratele. O sa iasa frumoasa si vesela.:)
-Maria, multumesc! Nu m-am ferit niciodata de culorile deschise. Suntem trei maturi in casa si nu vad de ce nu am reusi sa pastram patura cat mai curata. Ani de zile, am avut pe jos un covor din lana innodata (persan)ALB. Deci, experienta cu albul avem din plin :)))))))
-Anonim, multumesc! Praful de pe fire se va lua la spalat, desi firul nu este tocmai pufos, ci bine rasucit. In cazul in care se va lasa praf printre gaurele, materialul canapelei este alburiu cu crem. Ma gindesc ca nu s-o vedea :)))S-ar putea sa ai dreptate cu deformarea, dar, daca se intimpla, o vom folosi doar la invelit si fac alta... din bumbac, ca abia ma invat :))))

Maria spunea...

Deci am ras de m-am stricat! Fantastic de determinata ce esti!!!! Pai iti doresc sa-ti iasa perfect si sa te bucuri de ea, ai dreptate, pana la urma nu conteaza decat sa ne placa, uite iti multumesc ca mi-ai amintit, eu m-am pierdut in atatea considerente "de toate culorile" incat nu mai stiu daca mai fac/traiesc si ce/cum imi place cu adevarat, indiferent de costuri!! Te pup, Cristina!

CCristinaC spunea...

Maria, daca nu folosim culorile toate, atunci cum sa vedem viata in culori? :) Te pup si eu si sa ai o saptamina linistita!

cristina spunea...

wow, dar stiu ca ai ambitie, nu gluma!
spor la lucru si timp prielnic!

Anonim spunea...

Ce plina de energie esti! Spor la treaba si sa nu uiti de pozele promise , cu ce ai terminat la nepoti si bijuteriile.

CCristinaC spunea...

Cristina, multumesc! Deocamdata am ambitie. Naiba stie ce m-o apuca pe percurs? :)))

CCristinaC spunea...

Ana, saru' mana! Nu uit de poze. Doar un bob zabava ca-i greu rau cu pozatul la lumina becului si fotograful amator... :)))

mihaela spunea...

Alea in patratele pentru bebei imi ies si mie dar pentru o canapea si intr-o singura culoare nu cred sa am rabdare

CCristinaC spunea...

Mihaela, de crezi ca mi-am luat ca termen de terminare Craciunul? Sa am timp sa ma plictisesc si sa ma reîndrăgostesc :)))

Silvia spunea...

Felicitari Cristina. Spor la lucru. Dupa cum te-am perceput eu si dupa cum e afara ;)), o termini cu siguranta pana vin caldurile. Va iesi ceva foarte frumo si elegant.

CCristinaC spunea...

Silvia, saru' mana! Daca as avea viteza ta de lucru, as termina-o :))) Oricum, mai lucrez saptamina asta la ea. De luni ma apuc de trusoul bebelinei ca a pus Diada fierele la posta. :)