Despre mine

Fotografia mea
jud. Arges, Romania
Sint o persoana cu simtul umorului dar realista si pragmatica. Accept minciunile "nevinovate" dar nu si pe cele care pot provoca durere cuiva. Sint o fire pacifista si pot fi un prieten loial.

miercuri, 30 ianuarie 2013

Școala de croitorie - hăinuțe pentru nepoței

E clar că sunt dezorganizată rău, dacă deja am trimis hăinuțele de mai jos la nepoțeii mei, iar aici am uitat să le arăt. :) Dintr-un tricou vechi, am păstrat partea de la gât și am croit un nou tricou pentru nepoțelul cel mare. 
Dintr-un cearceaf luat de la sh, am făcut pijama tot pentru nepoțelul cel mare
 iar pentru cel mic, doar o pereche de pantaloni, pentru că atât mi-a mai ajuns materialul.
Cusătura albă de la tivul pantalonilor a fost cusătura de pe marginea cearceafului. Am făcut bine că am luat materialul ăsta. E plușat, fără o direcție clară a plușului, foarte moale și care s-a lucrat ușor. Am dat 5 lei pe el. Dacă mai găsesc, mai iau :)))

duminică, 27 ianuarie 2013

Liniștea iernii

Uite alt motiv pentru care iubesc iarna : liniștea. Bine, se mai aud ceva zgomote, mașini, caței, etc., dar nu ca în timpul verii, când toată lumea e agitată. Acum nu mai sunt mămicile cu copii în parcul de lângă blocul meu. Dacă aveți impresia că sunt rea, vă invit să le auziți câtă gălăgie fac vara, când ies să-și aerisească odraslele. Dacă un copil mai are un moment în care țipă, mămicile nu au momente în care să tacă. Strigă continuu după copii lor, astfel încât, fără să vreau, știu să așez puiuț lângă mămică. Si, dacă tace una, strigă sigur cealaltă, și tot așa. Să le auziți când se încaieră intre ele. Ioi mama!!!!
Da' acum e bine. E liniște și pot să mă aud gândind. Nu că aș gândi prea mult... :))))
Sunt gripată, am nasul înfundat, strănut și o am continuă stare de rău. Nu pot să zac în pat, că nu e stilul meu, drept pentru care, ieri am fost la hipermarket. Ca de obicei, la mine se termină toate odată și stocul se cere făcut la fel, tot odată. Nu la alimentare mă refer, ci la detergenți, hârtii, produse de îngrijire. Alimente am luat puține, doar vreo doua feluri de măsline, pâine caldă :) și ceva legume congelate, respectiv brocoli, porumb boabe, un amestec (morcovi +ardei+ fasole galbenă+ conopidă), și varza de bruxelles (pe care n-am habar cum să o prepar, dar am cedat insistentelor soțului). Cu gândul la ceva tarte, am cumpărat  căpșuni și caise jumătăți , tot congelate. Legumele proaspete sunt o problemă pentru mine. Cu greu mănânc roșii, castraveți și ardei în această perioadă. Nu au nici un gust, așa că prefer o salată verde cu ceapă verde sau praz, luate de la țărănii din zona mea. Ca fructe, îmi plac portocalele, mandarinele, kiwi  și bananele, dar le las pe toate pentru merele autohtone.
Asta a fost ieri. Astăzi, ca să păcălesc gripa, am făcut cornulețe. Cu gem de zmeură, cu cireșe confiate și cu sâmburi de nucă. Mie îmi plac cele cu sâmburi de nucă. Rețeta am furat-o de la Ana :)
In rest, mai nimic. E liniște. Intenționez să-mi scot soțul la aer și să-l frec cu zăpadă, poate mai întindem ridurile. Asta dacă nu se apucă el primul, de ridurile mele :)))
Cu speranța ca ați avut un weekend sub dominația liniștii, vă doresc să aveți o săptămână la fel.

joi, 24 ianuarie 2013

Iar filozofez :)))

Nu, nu vă speriați, nu mă iau iar de BOR :)))) Azi am altă temă :)
Prietenele și cunoștințele mele știu că o oarecare parte din hainele mele sunt făcute la comandă, la o croitoreasă d-aci, din zonă. Femeia are ani de experiență și știe cum să facă și haine x(etc.)l. Nu-s fițoasă, dar, nu știu cum se face că în comerț, hainele mărimi mari ori sunt croite ca niște saci, ori au niște culori și imprimeuri oribile, astfel încât sunt nevoită să merg la croitoreasă dacă vreau ceva purtabil. Să nu-mi veniți cu ziceri de genul "mai slăbește" că nu ține. :)))
De când mi-am luat mașină de cusut, toată lumea are impresia că nu o să mai merg la croitoreasă ci am să-mi fac eu hainele. Soțul, mândru de mine, mi-a cumpărat de la Lidl două truse pentru croitorie
 Si-a donat chiar și o cămașă pentru experiențele mele :))) Eu mi-am cumpărat de la Mercerie și de prin alte părți, cutie pentru mosorele, materiale, panglicuțe, aplicații, ațe, centimetru tip ruletă (cel normal nu părea profesionist :)))), etc. Chiar și cretă mi-am cumpărat :))) 
Să revin. Ținând cont că am mașină de cusut și cele de mai sus, cum spuneam, toată lumea crede că îmi voi face singură țoalele și ține să mă felicite. Tare greu îmi e să le explic și lor să priceapă că sculele/ustensilele de croitorie nu mă fac croitoreasă. Îmi place, sunt fericită să văd cum ies hăinuțe din mâinile mele, dar încă nu țin bine drept la cusătură, nu am o viziune a materialului ce vrea să devină o haină și  încă nu pot să croiesc fără tipar și calcule matematice. Degeaba am eu scule și bascule dacă îmi lipsește talentul. Nu știți de unde pot cumpără și talent? :))) Si în condițiile astea, nu aș jigni-o pe croitoreasa mea dacă m-aș considera mai mult decât o cusătoreasă? Voi ce părere aveți?

marți, 22 ianuarie 2013

D-ale mele în zi de marți :)

Dap, trecu și marți. Nimic nou pe frontul unde viețuiesc. Dacă ieri am venit de la serviciu și am făcut ordine în ațe, ace și mărgele, azi am fost ocupant de aragaz. Am făcut ficăței cu legume la tigaie. Îmi plac legumele astea mai ales că nu-s greu de făcut. De data asta, am pus praz în loc de ceapă, alături de morcovi proaspeți, mazăre, fasole verde și ardei de la congelator, toate condimentate cu un praf de sare, cimbru și busuioc. O nebunie!
In urmă cu vreo două săptămâni (mai spre început de an), m-am hotărât să-i fac soțului pulovărul de pe nenea din poza asta, din revista "Lucru de mână"
Prin urmare în seara asta am lucrat la pulovăr și am completat relaxarea cu  un ceai de fructe de pădure.
Mâine e miercuri, deja jumătate de săptămână. Păi să aveți un rest de săptămână reușit!

duminică, 20 ianuarie 2013

Duminică liniștită de iarnă (să zicem) :)

Azi dimineață, pe la 9 :),  m-a trezit din somn o pereche de mustăți lungi și albe, prinse de un botic umed care îmi mirosea pleoapele. Am crezut că vrea să ne jucăm și, cum nu eram trezită bine, am tras purtătoarea de mustăți lângă mine, sub pilotă. Abia când a început să miorlăie a rugăminte, m-am prins că ceva nu e în ordine și m-am trezit bine. Biata Piți voia la litieră și avea ușa închisă la balcon. 
Mai târziu, când am deschis ferestrele să aerisesc, mi-am dat seama că o să avem parte de o altă zi mohorâtă. Nu e frig, dar lipsa soarelui câteva zile la rănd, mă face să nu am chef de nimic. Drept urmare, azi îmi propusesem să fac ceva ordine în ațe și alte asemenea, dar probabil că o să amân operațiunea. In schimb, am făcut brioșe după aceasta rețetă, cu diferența că am pus gem de zmeură și nu de mure. :) 
Acum dorm toți prin casă. Chiar și Piți doarme de parcă a fost schimbul trei. :)
Doar eu nu dorm. Nu pot. Îmi folosesc timpul să bag un ochi în casele și viețile altora :) 
Am răsfoit :
Îmi place că doamnele acestea se folosesc de culori în tot ceea de fac, că nu se feresc să-și personalizeze casele cu lucruri făcute de mâna lor, că nu aruncă toate vechiturile pe motiv că-s depășite, ci le găsesc o nouă întrebuințare...
Legat de culori, mi-am amintit cum, în urmă cu ceva vreme, fiind la cumpărături cu o prietenă, mi-am cumpărat un castron din plastic, turcoaz. Reacția prietenei: "Turcoaz? Cu ce îl asortezi?" :))) Cum adică să-l asortez? Dă-l în mama mă-sii că e un castron, îl bag oricum în dulap. :))) Îmi place culoarea și gata. Atât de tare mi-a plăcut că am avut parte de el doar trei săptămâni. Mi-a căzut și s-a spart.  Probabil simțise și el ca nu se asortează cu bucătăria :)))
Una peste alta, poate dacă reușim să ne bucurăm mai mult de culori, vom reuși să vedem și viața mai roz :) Până atunci poftiți la o cafea ușoară (făcută totuși la ibric) și la brioșe pufoase și dulci.
O duminică plăcută și liniștită în continuare, să aveți!

joi, 17 ianuarie 2013

Scoala de croitorie - pantaloni pentru pitici

Nu, nu am renunțat la croitorie, dar nu am mai cumpărat baterii pentru aparatul foto, tocmai ca să mă mobilizez să iau acumulatori de calitate. Am făcut-o și am reușit să fac și poze la ce am mai lucrat. Si cum parcă sunt setata pe pantaloni, asta am lucrat, asta va arăt: pantaloni pentru diferite vârste și o pereche de pantaloni scurți. Blugii sunt făcuți după acest tutorial și am incercat să păstrez anumite cusături inițiale.
Bineînțeles că mai am probleme cu trasul drept, dar insist să lucrez în continuare :))). Mai am ceva croit, trebuie să găsesc doar timpul să cos. Poate sâmbătă. :)
 Voi ce ziceți ca mai faceți? Cu ce va mai ocupați timpul?

luni, 14 ianuarie 2013

Brățări și atât :)

Pentru că într-o  postare trecută spuneam că am restanțe în a arăta ce am lucrat în decembrie, continui astăzi prin a vă arăta brațările pe care le-am făcut spre a fi dăruite de Crăciun și care, spre fericirea mea, au adus bucurie persoanelor care le-au primit. Sunt realizate din cristale biconice din sticlă, de 4mm, montate pe ace metalice argintii. Simple, dar de efect, zic eu. :)

duminică, 13 ianuarie 2013

Duminica filozofală

Azi filozofez. Nu prea mult, căci ce e mult strică, și nici prea adânc pentru că nu am pregătirea necesară. Doar așa, la nivel de om care refuza să creadă orice și refuză să înceteze a gândi
Pentru că îmi este mai bine cu televizorul pe post de mobilă și ii dau drumul foarte rar, am fost "pusă la curent" cu cele întâmplate în media, de către prieteni. Mi s-a adus la cunoștință că la o anume emisiune tv, Oreste a avut o discuție cu purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române și, cum părerea mea despre Oreste este una bună dar și pentru că-l știu pătimaș, am căutat azi înregistrarea emisiunii și iată ce am găsit:
Discuția începe de la incinerarea lui Sergiu Nicolăescu și de la faptul ca ilustra noastră instituție bisericească a refuzat să-i facă slujba de înmormântare. Mi se pare normal să refuze, pentru că oamenii mai aveau nevoie să iasă ca păduchele în frunte și, ce prilej mai bun de a o face, dacă nu înmormântarea unei celebrități? Se putea recomanda, până la urmă, slujba pe care o fac și la sinucigași și se termina nebunia. Eu înțeleg ca BOR funcționează după niște legi și ritualuri, dar orice lege există pentru a fi încălcată sau modificată. :))) Că legile și ritualurile lor nu se mai potrivesc cu omul modern, este o altă poveste. Ținând cont că locurile de veci sunt din ce în ce mai puține și curând nu vom mai avea loc de îngropăciune, arderea cadavrului și îngroparea urnei va fi soluția ideală. Să mai aducem în discuție faptul că, din cauza conservanților pe care ii halim zilnic, nu mai putrezim în 7 ani ci în 20 de ani, ca pungile din plastic? :))) Da, dar ar dispărea mafia locurilor de veci, și nu prea cred că se vrea asta, nu?
O altă întrebare a mea (ca deh, sunt femeie cu părul lung) ar fi: de ce mama zmeilor avem nevoie de toată circoteca de la înmormântări? Eu m-aș lipsi frumos și de taica popa. Ar fi de ajuns o rugăciune spusă cu sufletul deschis către Dumnezeu și gata. Sunt atâtea cazuri de oameni îngropați fără un preot, să cred că au ajuns direct în Iad?
Înțeleg că în orice societate e nevoie de un om care să fie păstorul oilor,  care să le îndrepte pașii către Stăpânul turmelor,  dar nu înțeleg de ce păstorul pune oilor ochelari de cal și le îndreaptă către haita lupilor. Si în cazul ăsta, eu, ca o oaie proastă, ce să fac? Să merg cu turma sau să-mi iau crucea-n spinare și să caut calea și adevărul în altă parte decât în cadrul turmei? 
Să revenim la videoclip. :) Întrebările lui Oreste adresate reprezentatului BOR, sunt, pe scurt, de ce ar avea nevoie Instituția BOR și reprezentanții ei, de bani și bogății, de ce vor aceștia să stăpânească lumea și de ce nu dau dovadă de mai multă înțelegere față de oile rătăcite. De la reprezentantul BOR am înțeles că are o livadă maaaaare și a cotit-o după toți vișinii. :)))Părerea mea: doar cei cu avuții vor reuși să manipuleze masele ca pe niște păpuși de lemn. Vor să stăpânească lumea, pentru că, deși pare ca ii slujesc lui Dumnezeu, au uitat cu desăvârșire de El și se cred deja stăpânitorii lumii. Nu dau dovadă de înțelegere și iubire față de semenii rătăciți, pentru că nu mai știu ce înseamnă asta. Au pierdut aceste sentimente când au ales să se închine regelui ban. Si mă opresc aici. Am oarece pregătire și exemple să-mi susțin părerile, dar poate părea ca întrec măsura. Si cum echilibrul este totul... :)
Eu sunt convinsă ca Oreste știe răspunsurile la toate întrebările puse, dar mi se pare a fi naiv dacă se așteaptă să primească de la instituția BOR răspunsurile corecte. :) In alta ordine de idei, cred că greșesc când spun că Oreste ar fi naiv, el încercând de fapt, să ne pună nouă, celorlați, mintea la muncă, să începem să gândim.
 Dovada aici
Una peste alta, pentru mine faza cu "suspendarea harului" a fost cireașa de pe tort. Cum pana mea, să suspenzi harul? Să înțeleg că te duci cu valiza de bani, il iei de la vânzătorul de har (uite banu' dă-mi haru') și dacă nu ești umil și servil, BOR ți-l suspendă. Il și vad agățat de lustră. :))) Da miru din fruntea maneliștilor când îl suspendă? Mă opresc, pentru că încep să fac haz de necaz și s-ar putea să-mi oale în cap :)
Eu sunt conștientă că există și oameni aleși, înzestrați cu har de la Dumnezeu ( nu de la BOR) care sunt sau nu preoți și care ar fi pentru noi toți, modele de urmat, însă din cauză că sunt mult mai mulți cei care doar se cred cu har, cei aleși nu se mai văd. Știu că nu există pădure fără uscături, dar de data asta  nu se mai vede pădurea de atâtea uscături. :(
Încercând să fac ce e bine pentru mine, în urmă cu ceva ani, am ales să îmi schimb viața și să încerc să fiu așa cum cred eu că ne-a învățat Isus Hristos. Am încercat zic, pentru că încă nu am reușit să fac prea multe. Mediul în care trăiesc este o adevărată ispită pentru mine. Una dintre convingerile adoptate e aceea că nu am nevoie de bogații materiale. Nu am nevoie de nu știu cite imobile, mașini, opere de artă, nu am nevoie de aur, nu am nevoie de prea mulți bani pentru a trăi. Si dacă eu încerc să trăiesc asa, să nu mă concentrez asupra bunurilor materiale ci asupra spiritului, să caut să trăiesc în armonie cu mine, cu Dumnezeu, cu Mama Geea, cu natura și cu semenii mei, care ar trebui să fie poziția mea față de Biserica Ortodoxă Română, ai cărei reprezentați știm cu toții ce comportament au?
Na, ca m-am aprins și am scris ditamai foiletonu' :))) Mă duc să îmi ajut soțul să facă chiftele :)
Si ca finalul dizertației să nu fie brusc și pentru că sunt o fire optimistă, sper cu toată ființa mea, că lucrurile se vor schimba în bine. :)
Să aveți o săptămână frumoasă și liniștită!