Despre mine

Fotografia mea
Topoloveni, jud. Arges, Romania
Sint o persoana cu simtul umorului dar realista si pragmatica. Accept minciunile "nevinovate" dar nu si pe cele care pot provoca durere cuiva. Sint o fire pacifista si pot fi un prieten loial.

sâmbătă, 25 august 2012

Provocare de la Iulia- 2

Cum prietenul la nevoie se cunoaște, iaca așa reușește draga de Iulia să mă scoată din carapace cu o nouă provocare. De data aceasta mă provoacă să scriu despre gusturile care fac legătura cu copilăria mea. 
Să vedem...
1. Ciorba de fasole, întrucât la 10 ani am fost nevoită să învăț să gătesc, aceasta fiind prima mâncare gătită de mine.
2. Ouăle zăpăcite (amestecate) cu fâșiuțe de carne de la oală și mult pătrunjel. Le făcea bunica în tigaie de tuci pe foc la pirostrie. Le mâncam apoi în curte, patru copii așezați pe iarbă, în jurul măsuței rotunde de lemn. :)
3.Castravete ras, amestecat cu usturoi pisat și lapte acru. Tot de la bunica. :)
4.Colarez. Faină fiartă în lapte cu zahăr. Asta făcea sora mamei și lăsa să se și prindă puțin de tuci. Super bun! Da clasă oricărei budinci de azi. :)))
5.Cireșele albe, corcodușele coapte și merele dulci, toate mâncate direct de la sursă, respectiv cocoțați în pom. :)))
6.Socata. Asta era făcută de tata, atât cit a fost lângă noi.
7. Magiunul de prune, căruia mama ii punea și puțin zahar. Nu se auzise de eco/bio pe vremea aia :)))
8. Ciorba de lobodă, făcută în miezul iernii. O usca mama toată vara, o ținea în pungi de hârtie și, iarna, în post, aveam o ciorbă super. 
9. Gogoșile cu magiun. Erau cam rare, ce-i drept, din cauza raționalizării uleiului. Mai știți?
10.Tortul cu mere coapte și frișcă de casă. Era făcut și ăsta numai la zile mari și umbla mama la toate cunoștințele după smântână pentru frișcă.
11. Fursecurile făcute din trei ouă, trei cești de zahar, trei cești de ulei și faină cit cuprinde. Doamne, credeam că am uitat rețeta. Uite că nu. :))) Le lipeam intre ele cu magiun. Crema de margarină o foloseam la umplut nuci. :))
12. Gustul de turta dulce împărțită cu oalele la "moșii de vară". Avea forma de rotițe/flori și păpuși/fetițe și un gust pe care nu l-am mai regăsit.
Mă opresc aici, că mă apucă melancolia. :)))
Dacă tot vorbim de copilărie, vă mai amintiți...


duminică, 19 august 2012

Provocare de la Iulia

Am citit despre aceasta provocare pe blogul Iuliei și nu am rezistat. E vorba despre cum ne place să ne petrecem sfârșitul de săptămână. Ei bine, eu sunt cumplit de nehotărâtă. 
Uneori îmi place să plec, să călătoresc. In unele cazuri plecăm cu prietenii, alteori doar soțul și cu mine, ca un fel de recuperare a timpului pe care nu reușim să-l petrecem împreună. Dacă atunci când suntem cu prietenii trebuie să ținem cont de multe păreri, atunci când suntem doar noi doi, nu contează unde mergem, important e să fim noi doi. 
S-a întâmplat să ne urcăm în mașină și să nu avem o țintă fixă.
Alteori, îmi doresc să stau, pur și simplu acasă, duminica. Să mă bucur de căldura căminului meu, să gătesc pentru familie, să bem o cafea împreuna și să jucăm... șah. E drept ca jocul de șah e ceva mai rar, dar ne bucurăm din plin de el, atunci când e. Îmi place să ieșim duminica dimineața la piață. E un fel de ritual. Drumul până la târgul săptămânal e cam de 1km și până acolo ne oprim de vorba cu multi oameni. Primim și dăm sfaturi, ne felicităm și ne consolăm, plângem și râdem... în mijlocul drumului. După cumpărături, ne place să mergem să mâncăm clătite și sa bem cafea la o terasă în oraș, apoi, pe seara, mai ieșim uneori în micul nostru oraș, alteori în Pitești, la plimbare prin parcuri sau la vreun spectacol. Dacă soțul mi-e prea obosit pentru alte ieșiri, îl las să se odihnească, timp în care eu citesc online (am descoperit "scribd") , văd un film, fac planul pentru săptămâna următoare sau umblu hai hui pe net. Rar lucrez ceva de mâna duminica. Nu că mi-ar fi "frică de Dumnezeu" cum mi se spune că trebuie, dar asa am fost crescută și nu pot.
Din fericire eu sunt liberă și sâmbăta, care e ziua mea de nebunii. Sunt zile în care întorc casa pe dos și curăț fiecare colțișor, sunt zile în care gătesc mâncare ca la restaurant (multe feluri în cantități mici) :). Uneori merg cu prietenele la cafea în oraș. Alteori merg la cumpărături de prostioare de unde nu vin cu mare lucru pentru că nu îmi trebuie mare lucru, dar îmi place să hoinăresc prin magazine. Recunosc că plec cu bani mai multi la mine, ca, în cazul în care îmi place ceva să și cumpăr. Foarte rar se întâmplă să cheltuiesc banii, pentru că sunt practică și econoamă și mă întreb de două ori dacă am nevoie de obiectul respectiv. In schimb îmi cumpăr flori, de preferință de gradină sau câmp, de la bătrânicile care vând flori ca să-și suplimenteze pensia.  :) Tot sâmbăta îmi place ca, asa, intre 9 și 11 dimineața, să citesc într-un parc în oraș. Îmi pun căștile telefonului în urechi, ascult muzica de relaxare și citesc, de data aceasta cu cartea în brate. :)
Pentru că am pomenit de muzica, am auzit la radio cum că astăzi ar fi ziua de naștere a maestrului George Enescu și mi-am amintit de "Ciocârlia". 

O săptămână superbă să aveți!

duminică, 12 august 2012

Masa de duminica

Așa cum am mai spus, pentru mine e importantă masa de duminică, fiind ziua în care sigur mă întâlnesc cu soțul meu la masă. Astfel, am profitat de timpul mai rece da afară și am pornit aragazul pentru a prepara și altceva decât salatele care au dominat mesele noastre în ultima vreme :) Vă invit și pe voi, la masa de duminică. Avem crap umplut cu orez (că doar am fost în Deltă, nu?) căruia i-am rupt coada când l-am mutat în aceasta tavă...
 macaroane cu brânză și crustă de ou (că tot am încins cuptorul)
 pepene duuuulce
 sau struguri românești
 chec
 și limonadă cu mentă și gheată, pe care am amestecat-o în blender să se topească zahărul repede :)))
Voi ce ați pregătit profitând de vremea mai rece?

marți, 7 august 2012

Bijuterii pentru mireasa

Pentru noi , cele care ne ocupăm timpul liber încercând să facem ceva lucrat de mană, este o mare mândrie atunci când vedem obiectele create de noi ca fiind apreciate și mai ales purtate. Din fericire, cel puțin în ceea ce privește bijuteriile făcute pentru persoane din zona în care locuiesc, mi-am văzut creațiile purtate. 
De curând, am făcut primul meu set de mireasă, din perle Swarovski de 6mm-alb, de 10mm-crem și elemente biconice transparente Swarovski:
 Cand am văzut că domnișoara a și purtat setul, am simțit că munca îmi este apreciată, mai ales că aceeași mireasă a avut la cununia civila un alt set făcut de mine, din sfere turcoaz, agate dreptunghiulare și mărgele metalice:
Așadar, dacă eu am creat bijuuri pentru miresică, atunci ea m-a făcut mandră de mine (cată modestie...) și a contribuit la curajul meu de a crea bijuterii în continuare. :)

duminică, 5 august 2012

In Delta (2)

In sfârșit, am reușit să găsesc ceva timp liber pentru partea a doua  a descrierii vacantei în Delta.:)
Această parte va conține mai mult poze făcute din barcă, în plimbare pe canale. Peisajul e greu de descris. Mirific, e prea puțin spus. Nu cred că reușesc să redau în cuvinte frumusețea locurilor și nici fotografiile nu spun prea multe. Trebuie sa mergeți să vedeți. Ce pot să spun e faptul că m-am simțit ca și când m-as fi întors la origini, deși sunt născută la sute de km depărtare. Cred că oriunde as fi, în natură, eu mă întorc la origini, dar asta e altă poveste :))) 
Iată poze:
 Din păcate, turiștii nu se pot abține de la a rupe nuferi, deși sunt protejați :(
Sper să vă formați o părere din imaginile de mai sus. Pozele nu sunt profesionale ci sunt de amator neîndemânatic :)))