Despre mine

Fotografia mea
jud. Arges, Romania
Sint o persoana cu simtul umorului dar realista si pragmatica. Accept minciunile "nevinovate" dar nu si pe cele care pot provoca durere cuiva. Sint o fire pacifista si pot fi un prieten loial.

miercuri, 12 decembrie 2012

Apocalipsa mamii ei...

Nu mai pot frate cu Apocalipsa asta. Toată lumea de ăl cu țâța 'n gură pân' la ăl cu barba sură vorbește de apocalipsă. Ete că au găsit toate generațiile un subiect comun de discuție. :))) Da' nu vă așteptați să se înțeleagă. Nuuuuu... Ar fi chiar anormal. Cea mai aprigă dezbatere fuse asupra datei. Unii susținură că e 12.12.2012, alții ca ar fi 21.12.2012, că așa ziseră mayașii. Păi poate ăstora li s-o fi terminat creionul, cărbunele, tușul, li s-or fi rupt penele sau pur și simplu s-au plictisit, și-au luat vacanță și nu au mai scris la calendar. Dar las' că am eu creierii calendar, de la atâtea discuții
Dacă încerci să le explici oamenilor că ar fi mai bine să se bucure de soț, soție, copii, părinti, bunici, soare, vânt, zăpadă, flori, zâmbete, viață și alte d-astea se uită de parcă ai fi înjurat în biserică. Cum să te bucuri când vine Apocalipsa? Păi nu e normal să încerci să trăiești frumos atât cât mai ai de trăit??? Să-i zâmbești vecinului cu care nu vorbești, să-i strângi mâna (prietenește) celui care are să-ți dea bani împrumutați anul trecut, să-ți saluți fratele pe care erai supărat că și-a luat mașină ca a ta, să-ți îmbrățișezi mama chiar dacă a vândut terenul din vale și nu ți-a dat ție banii ? 
Ei aș, e prea complicat.
Si uite că fuse 12.12.2012 și nu crăparăm. Bucuria celor convinși că o să o mierlim pe 21.12.2012. Bucurie că au avut dreptate în privința datei. Că doar ne-au spus ei, zău așa. Da' dacă suntem morți toți și umblăm așa, neîngropați? :)))
Una peste alta, azi am avut parte de cea mai idioată afirmație. Într-o discuție despre faptul că îmi doresc să mă mut la curte, una dintre persoanele cu care dialogam mi-a spus :"Era bine să fii acum la curte, mai ales ca vine Apocalipsa" Ce faceeeeeeeee? Ce treabă are?  
Mă și văd stând mândră în curtea mea, privind peste gard cum se revarsă Apocalipsa asupra omenirii. La mine nu vine, că sunt la curte și mă ferește gardul și Grivei, cățelul. :)))
Deci nu mai pot cu Apocalipsa. Nu mai suport nici cuvântul care ete ce înseamnă, conf. dicționarului religios:

Apocalipsa


Carte profetica, scrisa de Sf. Ap. Ioan, prin descoperire, fiind destinata initial celor sapte Biserici din Asia proconsulara (1-3), dar de la cp. 4-22 priveste lupta Bisericii pana la Parusia finala, a Domnului. Motivele scrierii ei au fost prigoanele de atunci ale paganilor impotriva Bisericii si a crestinilor, ca si impotriva libertinajului si a ocultismului etc. In descoperirea lui autorul vede, in final, Biserica iesind biruitoare in lupta ei de veacuri. Locul scrierii este insula Patmos, unde era apostolul exilat; iar timpul, anul 95-96 d.H. 
E o carte, fir-ar ea de apocalipsă, că de când eram mică am auzit de ea. Si mama, și bunica și mătușile nu aveau altă discuție preferată. Trebuia, după zisele lor,  să vina prin 2000 și na ca ne lăsă cu ochii in soare. Acu cică vine săptămâna viitoare. Abia aștept să treacă și vinerea viitoare să vedem ce mai au de comentat adepții apocalipsei? Poate-i văz jelind că nu a venit. :)))

11 comentarii:

ina spunea...

Uite d-asta nu mă mai uit eu la televizor decat pe Descovery. Ca butonai un pic aseara pe alte posturi si mi s-a aplecat de la atatea zavorance. (N-am gresit, am scris special cu litera mica, sa se inteleaga cata lehamite imi produc) Da' parca un pic de sfarsit al lumii n-ar strica, da' mai selectiv asa, nu? :)

Mihaela Dămceanu spunea...

Excelent spus şi scris, Cristina! Am râs cu lacrimi. Sunt perfect de acord cu tine! Singura diferenţă, a fost că eu de câte ori începeau aceste discuţii, îmi făceam de lucru, pe unde puteam prin altă parte, doar să plec şi să nu le aud. Niciodată nu am înţeles rolul panicării oamenilor, cu astfel de ştiri absurde. Da, dacă greşim noi? Ei, atunci să vezi.. O zi minunată şi ţie, că eu tare m-am destins citindu-te!

Iuliana spunea...

oai ce m-ai facut sa rad la faza asta : " Da' dacă suntem morți toți și umblăm așa, neîngropați? :)))"
deci, nu mai pot :))))

elly spunea...

Genial

CCristinaC spunea...

Ina, nici eu nu ma uit la tv decit foarte rar si atunci doar la divertisment. Nu suport emisiunile de stiri. :) Dupa ele muream de mult, mai ale de foame :)))

CCristinaC spunea...

Mihaela, si daca gresim e tot bine. Pina la momentul x ne traim viata senine si fiind fericite, nu cu frica in suflet, acre si disperate :)))

CCristinaC spunea...

Iuliana, orice este posibil, nu? Oricum, am avut azi doi clienti care miroseau a "mort umblaret" :)))

CCristinaC spunea...

Elly, saru' mina! Te pup!

ghemulet spunea...

:)) Mi-a placut tare mult articolul tau si m-a amuzat peste masura..Ai mare mare dreptate...Si,apocalipsa sau nu...muta-te la tara :))

CCristinaC spunea...

Ghemulet, m-as muta eu la tara si miine, doar ca inca mai caut o solutie sa nu apelez la credit bancar. :) Acum nu mai am nici un credit si nu vreau sa ma mut datoare la banca.

Anonim spunea...

Deci , esti pregatita!??? :)))))))