Despre mine

Fotografia mea
jud. Arges, Romania
Sint o persoana cu simtul umorului dar realista si pragmatica. Accept minciunile "nevinovate" dar nu si pe cele care pot provoca durere cuiva. Sint o fire pacifista si pot fi un prieten loial.

vineri, 19 octombrie 2012

Hobby-ul si banii

Dacă atunci când m-am apucat să înșir mărgele am făcut-o doar pentru mine, fără să cred că voi face vreodată ceva bani din această îndeletnicire, atunci e clar că m-am înșelat.  Nu mă pretind a fi o creatoare de bijuterii dar mă pretind a fi o înșirătoare serioasă de mărgele de calitate. :))) Putem să adaugăm asta în nomenclatorul de meserii? :))) 
Marea majoritate a bijuurilor pe care le-am făcut au fost făcute la comandă, cu diferite ocazii. De 1 și 8 martie, de Paști, de sfârșit de an școlar, de cumetrii și nunți, de vară, de toamnă, etc. M-a contactat clienta, ne-am întâlnit, mi-a zis cam ce vrea, i-am luat măsurile și ne-am reîntâlnit când era gata "lucrarea". Cam așa a mers și merge și acum treaba. Nu mi-a fost dat să-mi  fie refuzată vreo bijuterie. Din când în când, mai fac câte ceva pentru mine și ceva pentru ocazii de genul "Am o cumetrie mâine și îmi trebuiesc accesorii". Mi s-a întâmplat de câteva ori în această vară. :)
Dar să revenim la bani, că mi se pare important. Recunosc că înșirarea de mărgele nu aduce un venit constant dar aduce un venit care, "pus bine" mă ajută să-mi îndeplinesc alte vise și nevoi. Vorbesc de strâns profitul pentru că am o sumă de rulaj pentru materiale, pe care o scot din banii primiți pe bijuterii. 
Cred că mi-am greșit meseria. Trebuia să mă fac contabil :))) 
Spre exemplu, în primăvară când l-am botezat pe nepoțelul meu, hăinuțele pentru el și pentru frățiorul lui au fost plătite din profitul (pe câteva luni) de la bijuuri. M-am scos, nu? Bine, hăinuțele nu au fost cumpărate de la magazinele scumpe, de fițe, ci de la un magazin "Amica mia". Nu are rost să dau bani în plus pe o etichetă, când produsul în sine e același. Părerea mea.:)
Ideea este că dacă aveți un hobby, lăsați-l liber. Exploatați-l și expuneți-l căci nu se știe când poate fi profitabil.
Si ca să nu închei postarea ca un economist, să vă arăt cea mai recentă comandă: multe brațări și o pereche de cercei din cristale swarovski:
Așa au fost:
 Așa au ajuns:
 Să aveți spor în orice faceți!

6 comentarii:

Silvia spunea...

Si tu sa ai spor la lucru si comenzi multe!

CCristinaC spunea...

Multumesc, Silvia! Si tu sa ai spor in tot ce faci ca tare frumoase le mai faci pe toate! :)

elly spunea...

La cat mai multe comenzi, Cristina! Mi-ai dat putere de a merge mai departe, eu cu gentile mele. Nu ma gandeam vreodata ca pot face bani in croitorie, dar, incet, incet se misca si treaba asta. Timp sa fie ca inspiratia nu ne lipseste!

CCristinaC spunea...

Ma bucur ca se misca treaba si la tine, Elly! Ar fi fost pacat sa nu se miste, la ce lucruri frumoase faci. Sa ai spor!

Anonim spunea...

Spor la treaba si adunat banutii! :))Sunt foarte frumoase lucrurile facute de tine !

CCristinaC spunea...

Ana, multumesc frumos!